20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Справа Шеремета: новий виток, під судом вже зібралися натовпи людей і правоохоронці
Справа Шеремета: новий виток, під судом вже зібралися натовпи людей і правоохоронці

Справа Шеремета: новий виток, під судом вже зібралися натовпи людей і правоохоронці

У Київському апеляційному суді сьогодні розглядають чергову апеляцію захисту Андрія Антоненка – підозрюваного у вбивстві Павла Шеремета.

На місці зібралися правоохоронці та група підтримки підозрюваного.

Вбивство Павла Шеремета

Вбивство Павла Шеремета – це одна з найбільш резонансних справ в історії України. Справа дуже затягнулася.

Журналіста Павла Шеремета було вбито в 2016 році. Справу досі розслідують. Автівку, якою керував відомий журналіст, підірвали в центрі Києва. Поліція підтвердила, що спрацював саме вибуховий пристрій. Його встановили на днище автівки й активували дистанційно.

Білоруський слід

Справа протягом всіх цих років обростала подробицями. Так, недавно стало відомо, що вбивство Шеремета планували білоруські спецслужби ще в 2012 році.

Такий наказ віддавав президент Білорусі Олександр Лукашенко. Про це свідчать записи розмов глави Комітету держбезпеки Білорусії Вадима Зайцева з працівниками підрозділу КДБ «Альфа».

На записі обговорювали спосіб вбивства Шеремета. Зайцев наказує підірвати журналіста. Як зазначає сам Зайцев на записі, на виконання цього завдання й усунення інших політичних опонентів Лукашенко виділив півтора мільйона доларів.

Стрічка новин України та світу в нашому Viber!

Офіційна версія

За офіційною версією 2019 року, головним підозрюваним у справі Шеремета є Андрій Антоненко. Його називають організатором теракту. Антоненко – український музикант. Він проходив військову службу за контрактом в рядах Сил спеціальних операцій. Нагороджений медаллю «Честь. Слава. Держава».

За версією поліції, Антоненко захопився ультранаціоналістичними ідеями та з метою привернення до них уваги організував вбивство Павла Шеремета. У цією версії, до речі, багато противників.

Всі новини України та світу в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв деталі можливої причетності Білорусі до вбивства Шеремета.

Також портал MY.UA писав про долю підсудних у справі Шеремета.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом