Протягом доби бойовики дев'ять разів порушили режим припинення вогню - ООС
Протягом доби бойовики дев'ять разів порушили режим припинення вогню - ООС

Протягом доби бойовики дев'ять разів порушили режим припинення вогню - ООС

Протягом минулої доби, 31 січня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано дев’ять порушень режиму припинення вогню збройними формуваннями Російської Федерації.

Про це повідомили у ранковому зведенні ООС 1 лютого.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" поблизу населеного пункту Водяне, на Приазов’ї, російсько-окупаційні війська відкривали вогонь з міномету 120-го калібру, автоматичних станкових, станкових протитанкових та підствольних гранатометів, а також великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Для коригування вогню окупанти використали безпілотник типу "КРИЛО". Його вчасно деактивували засоби радіоелектронної боротьби. Це унеможливило його застосування.

Неподалік Лебединського бойовики здійснили провокаційний обстріл з міномету 82-го калібру, а біля Пісків - з автоматичних станкових гранатометів. Поблизу Опитного вони випустили кілька черг в бік українських позицій зі стрілецької зброї, а в передмісті Авдіївки - з великокаліберного кулемета.

"Про всі факти порушень режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ. Бойових втрат серед наших захисників немає", - повідомили у штабі. Ситуацію в районі ООС називають стабільною та контрольованою українськими захисниками. 

Від початку цієї доби, 1 лютого, було зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню. Поблизу Авдіївки російсько-окупаційні війська відкривали неприцільний обстріл з ручного протитанкового та підствольного гранатометів.

Як повідомлялося, проєкт закону України "Про державну політику перехідного періоду" передбачатиме офіційне визнання Росії державою-агресором, про це повідомив віцепрем’єр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков. За його словами, відповідний драфт проєкту закону налічує понад 90 сторінок. Документ ще не є нормативно-правовим актом з точки зору визначених законодавством процедур. 

Відео Внаслідок повітряного бомбардування двоє наших захисників отримали осколкові поранення

Опівдні поблизу Водяного, що на Приазов’ї, бойовики скинули з безпілотника осколкову гранату. В мережі з'явилось фото ноги одного з поранених, понівеченої від уламків.  Військових доправили до лікарні, наразі їхній стан медики оцінюють як задовільний. Штаб операції Об’єднаних сил вже повідомив про нахабні дії російських найманців місію ОБСЄ.

Внаслідок повітряного бомбардування двоє наших захисників отримали осколкові поранення
Спецкор
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Автор:
Тетяна Курпіта
Источник материала
loader
loader