Жителів Л/ДНР почали масово щепити від Covid - 19 сумнівною російською вакциною "Супутник V"
Жителів Л/ДНР почали масово щепити від Covid - 19 сумнівною російською вакциною "Супутник V"

Жителів Л/ДНР почали масово щепити від Covid - 19 сумнівною російською вакциною "Супутник V"

В окупованих Росією населених пунктів Луганщини і Донеччини другий день триває вакцинація від коронавірусної хвороби препаратом "Супутник V".

Про початок вакцинації повідомив в.о. міністра охорони здоров'я "ДНР".

Як проходить вакцинація в ОРДЛО

Незважаючи на те, що в РФ стверджують, що не здійснювали поставку медпрепарату на цю територію, представники окупаційної влади підтвердили масову вакцинацію при використанні "Супутника V".

Відповідну новину опублікували на каналі Telegram "War Gonzo", що належить російському військовому журналістові Семену Пегову. Там кореспондент розповів про початок вакцинації в ДНР і ЛНР "Супутником V" і доповнив публікацію фотографією, зробленою в одній з процедурних кімнат.

Всі новини України і світу - в нашому Telegram і Viber!

Згідно з інформацією російських ЗМІ, яку їм надала самопроголошена влада так званої "ДНР", офіційно старт вакцинації датований 1 лютого. Протягом першої години, нібито, зареєстрували 700 заявок на проведення процедури. Як стверджує Денис Пушилін, який очолює місцеву "адміністрацію", "першочерговики" вносяться в перелік медичними працівниками, викладачами та соціальними працівниками.

Як в Росії коментують поставки вакцини "Супутник V" у Л/ДНР

У російському Фонді прямих інвестицій, що просуває російську вакцину, спростовують здійснення поставок цього препарату на схід України.

Так, у відомстві заявили, що не постачали вакцину "Супутник V" на територію Донецька та Луганська і не мають ніяких відомостей з приводу наявності чи відсутності такого роду поставок.

Варто зазначити, що нещодавно була отримана інформація від постійного представника Президента України в АР Крим Антона Кориневича про примусову вакцинацію жителів півострова від Covid-19, що є грубим порушенням людських прав.

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що Україна опинилася серед аутсайдерів у боротьбі з коронавірусом.

А також портал MY.UA писав, що Степанов розповів про головні проблеми вакцинації.

Не пропустіть наші свіжі новини на каналі в Twitter і читайте нас в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом