Безос йде з посади гендиректора Amazon: що відомо
Безос йде з посади гендиректора Amazon: що відомо

Безос йде з посади гендиректора Amazon: що відомо

Американський підприємець Джефф Безос вирішив піти з посади генерального директора гіганта індустрії електронної комерції Amazon.

Про це із посиланням на заяву компанії від вівторка, 2 лютого, повідомляє Fox Business.

Зазначається, що у третьому кварталі 2021 року (точна дата не називається. - Ред.) Безос обійме пост виконавчого директора Amazon, а найбільший у світі рітейлер очолить нинішній керівник Amazon Web Services Енді Яссі, який почав свою кар'єру у відділі маркетингу Amazon в 1997 році. Засновник компанії додав, що "повністю довіряє" Яссі.

"Amazon став тим, чим він є завдяки винаходам. Разом ми робили божевільні речі, щоби потім зробити їх звичайними. Ми першими впровадили відгуки клієнтів, персоналізовані рекомендації, шалено швидку доставку... - наголосив Безос. - Якщо ви все робите правильно, то через кілька років дивний винахід стає звичайним і люди позіхають. Це позіхання - найбільший комплімент для винахідника".

Додамо, що у 2020 фінансовому році Amazon отримала рекордну виручку в розмірі 386,1 млрд доларів. У порівнянні з 2019 роком продажі зросли на 38%.

Безос заснував Amazon у 1994 році. За даними Forbes, він є найбагатшою людиною у світі із 196,5 млрд доларів особистих статків. Окрім роботи з Amazon, мільярдер також є засновником Blue Origin, приватної компанії з дослідження космосу.

У минулому році засновник онлайн-магазину Amazon Джефф Безос став першим мільярдером в історії, чиї статки перевищили 200 мільярдів доларів.

Відео Хто очолив перші позиції у рейтингу найбагатших людей світу

Не для всіх 2020 став поганим роком. За оцінками видання Форбс, 22 тисячі мільярдерів у світі спільно збагатилися майже на 2 трильйони доларів. Найуспішніше використав можливості цьогоріч Ілон Маск: акції "Тесла Моторс" зросли на 630%, а статки бізнесмена збільшились на 110 мільярдів доларів, що зробило його третім у рейтингу найбагатших. Другим наразі є французький мільярдер Бернард Арно,  виробник предметів розкоші. А от статус найбагатшої людини світу другий рік поспіль тримає Джефф Безос, активи якого зросли до захмарних 188 мільярдів доларів.    

Хто очолив перші позиції у рейтингу найбагатших людей світу
ТСН. 16:45
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Оксана Сопрович
Источник материала
loader
loader