Відставку Зеленського підтримують 50% українців – соцопитування
Відставку Зеленського підтримують 50% українців – соцопитування

Відставку Зеленського підтримують 50% українців – соцопитування

50% українців підтримують ідею відставки президента Володимира Зеленського і хочуть дострокових виборів глави української держави. Такими є результати опитування, що його провела Соціологічна група "Рейтинг".

Не підтримують відставку нинішнього українського лідера 46% опитаних.

Розпуск Верховної Ради підтримують 63% респондентів, не підтримують – 30% опитаних.

Відставку Кабміну і призначення нового уряду підтримують 62% українців, не підтримують – 29%.

Соціологи відзначають, що за останні два місяці підтримка дострокових парламентських виборів зросла з 58 % до 63%, президентських – з 39% до 50%, обрання нового КМУ – з 60% до 62%.

Опитування проводилося з 2 по 3 лютого. Було опитано 2 тисяч осіб методом телефонного інтерв'ю в усіх регіонах України, за винятком окупованих територій Донбасу і Криму. Статистична похибка не перевищує 2,2%.

Як повідомляв 5.UA, у липні 2020 року петиція з вимогою відставки Зеленського набрала необхідні 25 тисяч голосів. Приводом стало порушення президентом закону, коли він не задекларував понад 5 млн гривень доходів від придбання цінних паперів. У відповідь на петицію Зеленський заявив, що порушення "відбулося в результаті помилки і не пов'язане з корисливими мотивами, а відразу після виявлення зазначеної помилки вона була публічно визнана і виправлена, а її наслідки не завдали шкоди інтересам громадян або держави". Йти у відставку Зеленський відмовився.

Источник материала
loader
loader