Названо головних прогульників Верховної Ради минулої сесії
Названо головних прогульників Верховної Ради минулої сесії

Названо головних прогульників Верховної Ради минулої сесії

Стало відомо, яка з партій найменше ходила на засідання Ради / Фото REUTERS

У Комітеті виборців України назвали парламентські фракції та групи, депутати яких найбільш прогулювали пленарні засідання Верховної Ради під час четвертої сесії у вересні 2020 року - січні 2021 року.

Як повідомила прес-служба КВУ, головними прогульниками 4 сесії стали народні депутати групи "За майбутнє".

"У середньому впродовж сесії на пленарні засідання реєструвалися лише третина депутатів групи – 36%", - йдеться в повідомленні.

За даними КВУ, протягом 4 сесії у середньому на засіданнях реєструвалися 40% народних депутатів фракції "ОПЗЖ", 51% депутатів ВО "Батьківщина", 56% депутатів групи "Довіра" та 58% депутатів "Голосу".

Лідерами за відвідуванням парламенту впродовж 4 сесії ВР стали народні депутати "Європейської солідарності" та "Слуги народу" – в середньому на засіданнях було зареєстровано 63% депутатів "ЄС" та 62% депутатів "СН".

"Четверта сесія ВР виявилася найменш продуктивною за час роботи нового складу парламенту. Впродовж сесії народні депутати працювали лише 28 сесійних днів. Відвідування Верховної Ради також погіршилося. З одного боку, на це вплинули місцеві вибори, до яких де факто була залучена частина народних депутатів, які виступали в ролі агітаторів на місцях. З іншого боку, в осінній період в Україні погіршилася загальна ситуація з коронавірусом, через що робота парламенту була фактично заблокованою", - прокоментував результати моніторингу голова КВУ Олексій Кошель.

Також він зазначив, що перелік лідерів та аутсайдерів Ради серед фракцій і груп, попри форс-мажорні обставини, фактично не змінився. "Депутати окремих фракцій та груп ВР безвідповідально ставляться до виконання своїх депутатських обов’язків та ігнорують пленарні засідання, на яких не відбувається принципових для них голосувань", - додав голова КВУ.

Вас також можуть зацікавити інші новини:

  • Депутати стали прогулювати майже вдвічі менше голосувань – ОПОРА
  • Стало відомо, депутати якої з партій найчастіше прогулювали засідання Ради
  • Нардепи, які прогуляли засідання фінкомітету, саботують розгляд важливих ініціатив - експерт
  • Україні потрібно боротися з дезінформацією в медіа - посли G7
  • Сьогодні Рада заслухає уряд щодо карантину та плану вакцинації від СOVID-19 (наживо)

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Юлія Петриченко

Теги по теме
Верховная Рада Слуга народу
Источник материала
loader
loader