12 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
На півночі Індії зійшов льодовик: 150 осіб безвісті зникли
На півночі Індії зійшов льодовик: 150 осіб безвісті зникли

На півночі Індії зійшов льодовик: 150 осіб безвісті зникли

Природа не зупиняє вирувати та протистояти людям. На півночі Індії відбулося сходження льодовика, який спричинив страшні наслідки. Про це повідомило місцеве видання India Today.

Вранці 7 лютого відкололася частина льодовика Нанда Деви, що знаходиться у штаті Уттаракханд.

Природа показує справжню себе

Таке зрушення спричинило масштабний потоп і пошкодження засобів пересування.

Знищено та пошкоджено греблю «Ріші Ганга», що в окрузі Чамолі, на річці Дхаулі Ганга зруйновано міст.

Є попередньо зафіксовані жертви, це близько 100 – 150 людей, які точно працювали на проєкті греблі «Ріші Ганга».

Наша стрічка новин - Telegram і Viber!

З представниками енергетичного проєкту не має зв'язку.

За даними ЗМІ, інцидент стався близько 8-9 години ранку за місцевим часом нищив все, що зустрічав на своєму шляху, а це будинки, що розміщувалися вниз по пагорбах та схилах  вздовж річок.

Влада Індії почала евакуацію

Також місцева влада стурбована тим, що це не кінець і жертвами можуть стати наступні села чи поселення, які розташовані близько до берегів, адже якщо зсування через певний проміжок часу повториться, то буде завданий додаткові шкоди.

Варто зазначити, що всіма можливими силами багато поселень вздовж річок були евакуйовані та переселені в більш безпечніше місце, але за завдану шкоду природою доведеться розплачуватися, адже людям потрібно буде кудись повернутися.

У сусідніх районах влада попередила мешканців про небезпеку та закликала бути готовими у будь-який момент до екстреної евакуації.

Головний міністр Уттаракханди Трівендра Сингх Рават закликав людей не поширювати плітки та неправдиву інформацію щодо потерпілих, адже офіційних даних не має.

Також Трівендра Сингх Рават зазначив, що рівень води в Алакнанді на один метр вище норми, але сила потоку води поступово зменшується.

Рятівники працюють і прикладають максимум зусиль, щоб рятувати тих, то зараз знаходиться в пастках і не може самостійно вибратися. На даний момент, це врятовані 16 осіб, які застрягли в тунелі біля плотини Тапован в районі Чамоли.

Раніше ми повідомляли, що Океанографи з Університету Орегона вивчають льодовик ЛеКонт на Алясці (він розташований на південь від Джуно). Дейв Сазерленд та його колеги з Орегонського університету використовували гідролокатор багатопроменевого сканування, щоб нанести на карту підводний край льодовика.

Приєднуйтесь до нас у Twitter і читайте інші новини суспільства!

Слідкуйте за нами також Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом