В Україні прогнозують економічне покращення: названо період
В Україні прогнозують економічне покращення: названо період

В Україні прогнозують економічне покращення: названо період

Економічні прогнози для України на кожному кроці і за даними аналітиків та соціологічних опитувань Reuters значний етап відновлення настане вже після другого квартала 2021 року.

Такі прогнози не просто втішні для України, а є тим самим вогником надії на послідовне відновлення після карантинних обмежень. Економіка нашої країни може відновитися вже на 10 % в бік зростання, варто обов'язково уточнити, оскільки України мала довгий проміжок часу спад, уже в другому кварталі 2021 року.

Прогнози влади

Такі ж прогнози у покращенні економічного стану країни повідомляє і Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль і стверджує у своїх виступах, що уряд розглядає всі можливі варіанти та перебіги сценарії, щоб поступово почати послаблювати обмеження в регіонах і повертатися до нормального життя. Та ці моменти не напряму залежать тільки від уряду України, але й від Міністерства охорони здоров'я, епідеміологічних досліджень і самих регіонів.

Стрічка новин України та світу, новини регіонів у нашому Viber!

Очікування

Якщо вірити всім прогнозам аналітиків, то валовий продукт (звісно що внутрішній) скоротиться на 0,5%, якщо порівнювати за даними попереднього року, але потім зросте і цей відсоток перекриє зниження – зростання можливе на 10,2 % та лише у другому кварталі.

Всі новини України та світу в нашому Telegram

Такі прогнози опираються в першу чергу на покращенні епідеміологічної ситуації не лише в Україні, а й в усьому світі. За етапом покращення аналітики також прогнозують і відновлення зовнішнього попиту на вітчизняну продукцію. Що стосується значного зниження у першому кварталі, то аналітики заспокоюють і стверджують, що це є відносно кращим очікуванням, ніж могло бути, адже економічна ситуація країни у 2020 році була досить нестабільною і у квітні – червні, впала майже на 11,4%.

Також втішні прогнози дають і сільськогосподарським угіддям, які у 2020 році працювали собі в збиток, адже з економічним відновленням буде попит на продукцію.

Центральний банк також не відстає від прогнозів аналітиків і теж чекають економічного зростання на 4,2 %. Не оминути українцям і зростання інфляції у 2021 році, за прогнозами він складе 6,7%, а це на 1,7 % більше від 2020 року.

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що активістка Надія Савченко вважає, що журналісти повинні вийти на мітинг.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом