Досвідчені антропологи зайшли в глухий кут, виявивши останки цього гіганта
Досвідчені антропологи зайшли в глухий кут, виявивши останки цього гіганта

Досвідчені антропологи зайшли в глухий кут, виявивши останки цього гіганта

Ще 3 роки тому, в 2018-му році, на території одного з Філіппінських островів виявили скелет носорога, на якому було чітко видно явні сліди впливів примітивних трудових знарядь.

Спробуємо визначити, чи насправді людські нащадки могли перетнути акваторію океану 700 тис. років тому.

Деталі про дослідження

Дослідницькою групою був виявлений скелет носорога в Калингу, який є філіппінською провінцією на території острова Лусон.

Наша стрічка новин - в Telegram і Viber!

Як зазначили журналісти, які опублікували статтю в Nature, на скелеті були виявлені позначки, що виникли при обробці тушки при використанні кам'яних знарядь.

І все б нічого, якби не "вік" скелета в 700 тис. років. Згідно з антропологічною концепцією, у цей період історії на території даного регіону предки сучасної людини не знали, яким чином виготовляються знаряддя праці.

Можна сміливо зробити висновок, що мисливцями не були представники Homo sapiens. Наші прямі предки - не єдині, хто входять до сімейства гомінідів. Крім них, до цієї групи відносяться неандертальці і денисовські люди, при тому, що еволюційні корені людства йдуть набагато більш глибоко.

Найімовірнішими кандидатами у мисливці вчені називають Homo erectus. Зникнення цього виду датується 140 тис. років тому. Грунтуючись на характері інструментів, які були використані при обробленні туші, можна частково підтвердити цю теорію.

Як би там не було, але автори теорії допускають ваду своєї гіпотези у тому, що Філіппіни є ізольованим ланцюгом островів у Тихому океані, які могли бути досягнуті в період Homo erectus лише наслідком тривалої і небезпечної подорожі на міцному човні. Згідно з текстом статті, навряд чи предок людини був здатний на подібну подорож, хоч знайдені кістки є незаперечним свідченням неможливого.

Висновок учених

Про міграцію людських предків завжди велися гарячі наукові дебати, однак, як можна зробити висновок, Homo erectus і в правду обжили східну частину планети набагато раніше, ніж це зробили інші види. Ґрунтуючись на новому відкритті, можна зрозуміти, наскільки мізерні знання сучасної людини про реалії минулих епох.

Раніше ми повідомляли, що океанографи з Університету Орегона вивчають льодовик ЛеКонт на Алясці (він розташований на південь від Джуно). Дейв Сазерленд і його колеги з університету орегона використовували гідролокатор багатопроменевого сканування, щоб нанести на карту підводний край льодовика.

Приєднуйтесь до нас у Twitter і читайте інші новини науки і суспільства!

Слідкуйте за нами також Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом