Twitter надав статус "офіційного" акаунту МЗС Росії в окупованому Криму: Україна відреагувала
Twitter надав статус "офіційного" акаунту МЗС Росії в окупованому Криму: Україна відреагувала

Twitter надав статус "офіційного" акаунту МЗС Росії в окупованому Криму: Україна відреагувала

Соцмережа Twiiter надала офіційний статус акаунту диппредставництва міністерства закордонних справ РФ у окупованому Сімферополі.

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Зазначається, що у неділю на акаунті з'явилась позначка, яка означає, що профіль є верифікованим та офіційним.

Сам профіль відкритий у березні 2015 року, тобто через рік після анексії півострову.

Український сегмент мережі відреагував на верифікацію профілю. У топі хештегів з'явились #TwitterSupportsTerorrism (Twitter підтримує тероризм) та #CrimeaIsUkraine.

Своєю чергою, заступник голови МЗС Еміне Джапарова в Twitter закликала соцмережу негайно заблокувати обліковий запис профілю "МЗС РФ в Криму". Вона назвала абсолютно неприпустимою верифікацію цієї сторінки.

"Міжнародне співтовариство, включаючи більшість країн-членів ООН, чітко говорить: "Крим - це Україна", підкреслила дипломат.

In addition 2 our previous calls we reiterate that it is absolutely unacceptable to give so called MFA in #Crimea a verified check mark while the Int’l community incl. the majority of UN member-states clearly say #CrimeaIsUkraine. @Twitter must block that account immediately! pic.twitter.com/Bv3sYSEbTV

— Emine Dzheppar (@EmineDzheppar) February 8, 2021

Тим часом, напередодні міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба підтвердив жорстку позицію щодо відновлення подавання дніпровської водив анексований Росією Крим. За його словами це стане можливо тільки після його деокупації. 

Відео Санкції проти двох авіакомпаній діятимуть, поки анексований Крим не повернеться в Україну

Україна ввела санкції проти авіакомпаній, повітряні судна яких літали до Росії та окупованого Криму. Заборона стосується молдовської та португальської авіакомпаній. За даними низки ЗМІ, літаки належать Козаку і Медведчуку. Нардепи користувалися ними, здійснюючи заборонені прямі рейси до Росії. Рішення щодо санкцій ініціювала Служба безпеки України. Про це відомство повідомило на офіційній сторінці у Facebook. Згідно з рішенням РНБО, санкції діятимуть, допоки анексований Крим не повернеться в Україну.

Санкції проти двох авіакомпаній діятимуть, поки анексований Крим не повернеться в Україну
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Олена Вус
Источник материала
loader
loader