В одному з американських штатів розслідують спроби Трампа вплинути на результат виборів: деталі
В одному з американських штатів розслідують спроби Трампа вплинути на результат виборів: деталі

В одному з американських штатів розслідують спроби Трампа вплинути на результат виборів: деталі

Влада американського штату Джорджія розслідує дії експрезидента США Дональда Трампа за скасування результатів виборів в штаті, коли він дзвонив держсекретареві штату Бреду Раффенспергеру.

Про це пише The Hill.

Розслідування буде носити ознайомлювальний і адміністративний характер. А подальші юридичні зусилля будуть залишені на розсуд Генерального прокурора.

Під час телефонного дзвінка Трамп тиснув на Раффенсбергера, щоб той знайшов голоси, необхідні для скасування його програшу на виборах в Джорджії. За інформацією ЗМІ, американський президент заявив чиновнику, що той стане "національним героєм", якщо виявить фальсифікації.

Експерти заявили, що спроби президента втрутитися в тягле розслідування можуть бути розцінені як перешкоду правосуддю або кримінальний злочин, але це буде складно довести.

Нагадаємо, що Джорджія була одним з декількох штатів, де адвокати Трампа безрезультатно подавали позови, щоб оскаржити результати виборів президента США.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося, що Трамп, намагаючись переглянути результати виборів в Джорджії, натиснув на губернатора.

Читайте також:

  • Перед слуханнями про імпічмент в Сенаті Трампа покинули адвокати: що сталося.
  • Байден закликав демократів не затягувати імпічмент Трампа.

Відео Трамп вимагає від штату Джорджія змінити результати виборів на його користь

Дональд Трамп знову в центрі скандалу – американський президент вимагав від штату Джорджія змінити результати виборів на його користь. Аудіозапис телефонної розмови Трампа із секретарем штату оприлюднила газета The Washington Post. З поміж іншого, упродовж годинної бесіди Трамп наполягав, що здобув перемогу у Джорджії, вимагав знайти йому необхідну кількість голосів і вкотре заявив про фальсифікації на виборах.  

Трамп вимагає від штату Джорджія змінити результати виборів на його користь
ТСН. 19:30
  • Facebook 2
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Олена Кузьмич
Источник материала
loader
loader