Справа Шеремета: Антоненка знову залишили під вартою
Справа Шеремета: Антоненка знову залишили під вартою

Справа Шеремета: Антоненка знову залишили під вартою

Сьогодні, 10 лютого, Київський апеляційний суд продовжив дію запобіжного заходу фігурантові справи про вбивство журналіста Павла Шеремета Андрію Антоненку (Riffmaster).

Про це інформує ТСН.ua.

Антоненко залишиться за ґратами до 2 квітня.

"Рішення Шевченківського районного суду Києва, яким продовжено запобіжний захід у вигляді утримання під вартою Антоненко до 2 квітня 2021 року, залишити без змін", — йдеться в повідомленні.

Антоненко

Зазначимо, що на початку судового засідання підозрюваному дозволили перебувати поруч із захисниками, а не в скляному боксі. 

Андрій Антоненко
facebook/Наталя Нагорна, ТСН

Громадський активіст Сергій Мазур повідомив, що на суд прийшов нардеп від фракції "Слуга народу" Єгор Чернєв як поручитель.

Нагадаємо:

  • 12 грудня 2019 року Нацполіція повідомила, що затримала фігурантів вбивства журналіста Шеремета. Підозрюваних шукали понад 2,5 року. Правоохоронці підозрюють в убивстві військового й волонтера Андрія Антоненка (відомого також як рок-музикант Riffmaster) і хірургиню дитячої лікарні Юлію Кузьменко. Третя підозрювана у справі — військова Яна Дугарь.
  • Андрія Антоненка спочатку звинуватили в організації вбивства журналіста, пізніше організаторами назвали "невстановлених осіб".
  • 21 травня 2020-го стало відомо, що підозрюваним змінили підозри. Антоненка тепер називають виконавцем злочину, як і Кузьменко, а Дугарь — спільниця.
  • Водночас громадські активісти, спільнота ветеранів АТО, волонтерів і, зокрема, Міністерство у справах ветеранів заявляють про непричетність усіх трьох до цього злочину. Зокрема, вони публікують низку доказів, що суперечать версії слідства.

Відео Як планували вбивство Шеремета. Інтерв'ю з колишнім білоруським спецпризначенцем Ігорем Макаром

У січні 2021 року колишній боєць спецзагону опублікував запис, на якій людина, голос якого схожий на голос голови КДБ Білорусі (2008-2012), обговорює плани фізичного усунення Павла Шеремета і ще трьох опозиційних режиму Лукашенка діячів. Незалежна експертиза підтвердила, що голос людини на плівці належить колишньому голові Комітету держбезпеки Республіки Білорусь. Детальніше про планування вбивства – дивіться в інтерв'ю.

Як планували вбивство Шеремета. Інтерв'ю з колишнім білоруським спецпризначенцем Ігорем Макаром
Політика
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Дмитро Гулійчук
Источник материала
loader
loader