Три напрямки: в Україні посилять систему автофіксації порушень ПДР
Три напрямки: в Україні посилять систему автофіксації порушень ПДР

Три напрямки: в Україні посилять систему автофіксації порушень ПДР

В Україні подальша розбудова системи фото- та відеофіксації порушення правил дорожнього руху (ПДР) планується за трьома напрямками. Це: встановлення ще більшої кількості камер, встановлення камер на машинах типу "Фантом", а також використання патрульними системи TryCam.

Про це під час брифінгу у середу, 10 лютого, заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, передає пресслужба відомства.

За його словами, планується, що кількість таких камер на дорогах України зросте до 1,5 тисячі.

Другий етап – встановлення камер на машинах типу "Фантом". Наразі на автошляхах працює 4 такі машини у тестовому режимі. Збільшити кількість таких машин до 100 МВС планує за 2021-2023 роки.

Третій етап – використання камер TryCam патрульною поліцією.

Геращенко зазначив, що за 8 місяців, як в Україні працює система фото- та відеофіксації порушень ПДР, кількість ДТП вдалося скоротити у три рази. А громадяни стали більше дотримуватись ПДР та не створювати хаос на дорогах.

"На сьогодні державний бюджет порушники ПДР поповнили на 209 мільйонів гривень, відсоток оплати штрафів склав 80%. Ці цифри вищі, ніж у більшості європейських країн. Це говорить про те, що система побудована таким чином, що українці розуміють, що вони порушили правила дорожнього руху, а також їм зручно заплатити за їхнє порушення", - сказав заступник міністра.

Він зазначив, що кожен громадянин, який порушив ПДР, одразу отримує на свій телефон сповіщення.

"МВС вважає, що ця система – необхідна складова програми уряду та держави по зменшенню випадків загибелі громадян на дорогах України. Загально відомо, що порушення ПДР у розділі перевищення швидкості – це один із факторів смертельних ДТП та ДТП із травмами. Основне завдання цієї системи - навчити водіїв культури поведінки на дорозі. Плануємо, що всі кошти, які отримаємо внаслідок оплати штрафів, будуть використані на те, щоб посилити роз’яснювальну роботу серед населення щодо правил поведінки на дорозі, починаючи зі шкільного віку", - резюмував Антон Геращенко.

Як повідомлялося раніше, в Україні почали діяти нові зміни до правил дорожнього руху.

Відео Камери автофіксації почали виявляти автівки-двійникк на дорогах

Окрім основної своєї функції вираховувати "шумахерів", камери-радари ще й почали виявляти автівки-двійники. Принаймні, в тім переконують самі ж автовласники. Водії дедалі частіше звертаються до поліції з вимогою з'ясувати, чому їм приходять постанови про порушення з місць, де і їхніх автівок і їх самих не було. Саме таке трапилося з героїнею наступного сюжету. Але та історія більше схожа на детектив. Повні випуски дивіться на 1+1 video

Камери автофіксації почали виявляти автівки-двійникк на дорогах
Спецкор
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Віра Хмельницька
Источник материала
loader
loader