ЄК допомагає Польщі перепродати 1,2 млн доз вакцини AstraZeneca Україні
ЄК допомагає Польщі перепродати 1,2 млн доз вакцини AstraZeneca Україні

ЄК допомагає Польщі перепродати 1,2 млн доз вакцини AstraZeneca Україні

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Європейська комісія допомагає Польщі у перепродажі 1,2 млн доз вакцини AstraZeneca Україні. Про це заявив віцепрезидент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс на пресконференції в Брюсселі у середу, передає кореспондент УНН.

Цитата:

"В рамках COVAX Україна отримає 11 тис. доз вакцини Pfizer у лютому, і від 2,2 до 3,7 млн доз вакцини AstraZeneca протягом першого півріччя. На додаток, Європейська комісія допомагає Польщі у перепродажі 1,2 млн доз вакцини AstraZeneca Україні", - сказав Домбровскіс.

Деталі

Зі слів віцепрезидента ЄК, ЄС підтримує Україну для того, щоб розв’язати наслідки пандемії COVID-19 у різні способи.

Зокрема, блок переорієнтував деякі діючі та майбутні допомоги на загальну суму понад 190 млн євро, які направили Україні для того, щоб впоратись із наслідками COVID-19.

На додаток, У ЄС досліджують різні варіанти, аби надати Україні якомога швидше вакцину.

Ситуація з вакцинацією від COVID-19 в Україні

Україна, де ще не стартувала вакцинація, уклала контракт на поставку вакцини китайського виробника - Sinovac Biotech. Йдеться про 1,9 млн доз, з можливістю, як стверджують у МОЗ, відмовитися від угоди і повернути сплачені за неї державні гроші - а це трохи менше мільярда гривень - у разі непідтвердження її достатньої ефективності.

Такі заяви лунають на тлі оприлюднених результатів досліджень щодо ефективності цієї вакцини у 50,38% у Бразилії, яка також домовилася про цю вакцину і вже почала масово щеплювати людей 18 січня.

Вакцину також вже почали застосовувати у Туреччині та Індонезії - з 13-14 січня.

Міністр охорони здоров'я Маским Степанов раніше заявляв, що у лютому Україна повинна отримати 700 тисяч доз китайської вакцини Sinovac.

Він також оголосив 5 лютого, що Україна отримала підтвердження на поставку 12 млн доз вакцин виробництва компанії AstraZeneca і Novavax.

Водночас Україна долучилася до глобальної ініціативи COVAX. Україна може отримати 16 мільйонів доз вакцини від COVID-19 за ініціативою COVAX. Очікується, що безплатно.

На сьогодні відомо, що в Україну повинні поставити 117 тис. доз вакцин компанії Pfizer в межах глобальної ініціативи COVAX.

Окрім того очікується, що в межах глобальної ініціативи COVAX Україна отримає від 2,2 млн до 3,7 млн доз вакцин компанії AstraZeneca.

Старт вакцинації в Україні очікується у середині лютого.

Теги по теме
Украина Польща
Источник материала
loader
loader