Експерт розповів про атаку на Степанова з боку псевдоантикорупціонерів
Експерт розповів про атаку на Степанова з боку псевдоантикорупціонерів

Експерт розповів про атаку на Степанова з боку псевдоантикорупціонерів

Олег Мусій вважає, що НАБУ повинне розслідувати питання із закупкою Степановим вакцин і з’ясувати, чи є він корупціонером.

Про це колишній міністр охорони здоров’я та президент Всеукраїнського лікарського товариства розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Коментуючи справу НАБУ проти міністра Степанова за схеми з вакциною, Олег Мусій розповів чи не є це політичним замовленням і розправою над міністром.

«Те, що це напівполітична справа, напевно, так, тому що насправді бюджетні кошти, які призначені для закупівлі вакцини, а там більше 1,5 млрд грн, вони, за заявою Степанова, були сплачені китайському виробнику через посередника — українську компанію “Лекхим”. А тепер виявляється, що “Лекхим” не може виконати свої зобов'язання, тому що китайський виробник до кінця не зможе поставити ці вакцини і т.д. Тому там не зовсім прозора і чиста справа. Можливо, там і немає нічого проблемного, але те, що буде розслідувати це НАБУ, це правильно. Хай розслідує і винесе свій вердикт, щоб якщо там є якась змова чи корупція, це підтвердити, вжити відповідних висновків і звільнити з посади. Або сказати, що все це даремно і міністр дуже порядний», - сказав він.

Колишній міністр охорони здоров’я також прокоментував заяву Степанова про те, що у нього є всі необхідні документи, які підтверджують законність купівлі вакцини, а також розповів про атаку на політика.

«НАБУ перевірить і скаже, що проблем немає. Я не вбачаю у цьому якихось проблем. Але те, що це системна атака на Степанова з боку псевдоантикорупціонерів, це теж правда, тому що саме вони ініціювали через ВР. Тому і політична складова тут присутня обов'язково», - резюмував Мусій.



Источник материала
loader
loader