Міфи про мед: біла пінка в банці з ласощами - чи це погано
Міфи про мед: біла пінка в банці з ласощами - чи це погано

Міфи про мед: біла пінка в банці з ласощами - чи це погано

Мабуть, ні для кого не секрет, що мед має багато корисних властивостей, окрім того, що він просто смачний. Купуючи мед, кожен хоче отримати якісний продукт. То що треба знати перед покупкою?

Багато із корисних властивостей меду відомі ще з давніх-давен. Його використовують нині для багатьох цілей. Мед можна просто вживати в їжу, можна використовувати в косметології, в лікувальних цілях і навіть на виробництві. 

Так, раніше за допомогою меду визначали якість зварних швів – після зварювання металів шов намазували медом і дивилися з іншої сторони, чи він не просочився. 

Річ у тім, що мед здатен проникати у найменші щілини, навіть мікроскопічні. Головна умова, щоб мед був рідкий, а не кристалізований.

Біла піна чи плівка на медові

Часом у ємкості з медом вгорі утворюється біла плівка або й широка смуга піни. Та чи означає це, що мед, який ви придбали, неякісний? Можливо, його розбавили чи він якийсь недозрілий – може подумати покупець. Проте насправді це не так.

Піна на медові утворюється сама. І найголовніше те, що вона ще й корисна, оскільки у ній міститься пилок бджіл, що має багато корисних властивостей. Пасічники з досвідом продають також окремо цей пилок, і коштує він недешево. Мед з білою піною чимось нагадує за смаком цукерки, але він, звичайно ж, корисніший від них.

Стрічка новин України та світу, новини стилю життя і здоров'я в нашому Viber!

Кристалізований мед

Іноді покупці переконані, що якісний мед без домішок має бути обов’язково рідким, а якщо він починає цукруватися, то ви купили підробку. Це ще один міф. 

Кристалізований мед нічим не гірший від рідкого. Просто в меду є така властивість – кристалізуватися, навіть якщо в нього потрапить мікроскопічна пилинка. Ви можете придбати рідкий мед, поїсти його кілька разів прямо з банки, можливо, не дуже чистою ложкою. Після цього мед почне зацукровуватися. І це не означає, що ви купили неякісний продукт.

Тож сміливо вживайте і мед з піною, і кристалізований мед.

Всі новини України та світу в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв місячний гороскоп харчування. Читайте в матеріалі, що можна їсти, а від чого краще відмовитися.

Також портал MY.UA писав про 12 геніальних кульнарних лайфхаків.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом