"Я все підписав": Зеленський анонсував урізання повноважень Окружного адмінсуду Києва
"Я все підписав": Зеленський анонсував урізання повноважень Окружного адмінсуду Києва

"Я все підписав": Зеленський анонсував урізання повноважень Окружного адмінсуду Києва

Президент України Володимир Зеленський анонсував урізання повноважень Окружного адміністративного суду Києва, відомого численними скандальними рішеннями.

Про це Зеленський заявив, відповідаючи на запитання журналістів в аеропорту "Бориспіль" 13 лютого, де він зустрів звільнених із Нігерії українських моряків, передає кореспондент ТСН Дмитро Фурдак.

Зокрема, глава держави сказав, що вже підписав три законопроєкти, що стосуються судової гілки влади і у понеділок, 15 лютого, вони мають стати публічними.

На запитання: "Чи є в планах щось зробити з цим судом (ред. - ОАСК)?", Зеленський відповів: "Обов'язково! Ми всі незадоволені деякими кроками окремих суддів ОАСК. Я вже підписав подання законопроєкту. Там не зовсім скасування. Там в рамках чинного законодавства. Те, що я можу, ми заберемо всі ті повноваження, через які раніше деякі судді ОАСКу могли робити ті, мені здається, несправедливі, неправильні речі, через які суспільство незадоволене діями суддів цього суду".

Президент додав, що серед підписаних ним документів - законопроєкт про Вищу раду правосуддя. "Там три законопроєкти. І буде обов'язково законопроєкт, на який всі чекали - це про Вищу раду правосуддя. Я все це підписав. Повинно бути в понеділок", - зауважив Зеленський.

Відео Окружний адміністративний суд Києва скасував новий український правопис

Про таке повідомив адвокат Дмитро Ільченко на своїй фейсбук-сторінці. Саме він і був автором позову від імені мами херсонської семикласниці. Позивачі вважають, що Кабмін не може змінювати українську мову. Оновлений правопис запрацював 3 червня 2019 року. І запроваджував питомо українські слова, а також фемінітиви. На його ознайомлення й вивчення українці мали 5 років. Повні випуски дивіться на 1+1 video

Окружний адміністративний суд Києва скасував новий український правопис
Спецкор
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Дмитро Фурдак
Источник материала
loader
loader