Японія пережила потужний землетрус: близько мільйона будинків залишилися без світла
Японія пережила потужний землетрус: близько мільйона будинків залишилися без світла

Японія пережила потужний землетрус: близько мільйона будинків залишилися без світла

13 лютого 2021 року о 16:07 за київським часом в Японії зафіксували землетрус. Метеорологи занепокоєнні, адже є загроза виникнення цунамі. Про це повідомили місцеві видання.

У східній прибережній провінції Японії Фукусіма зафіксовано найпотужніший землетрус за магнітудою. Сильні коливання призвели до трясіння та руху будівель в Токіо і спричинили масштабне відключення населення від електропостачання.

Ситуація напружена

За даними ЗМІ, 34 людини під час землетрусу отримали тілесні пошкодження.

За даними японських метеорологічних агенств стає відомо, що землетрус мав 7 бальну магнітуду коливання.

Стрічка новин України та світу, новини науки в нашому Viber!

Землетрус, за даними токійської електроенергетичної компанії, спричинив аварійне відключення понад 830 тисяч будинків. Критична ситуація наразі в районах Канто навколо Токіо.

Представником уряду Кацунобу Като було зазначено, що в них без світла лишилися 950 тисяч будинків.

Створено підрозділи швидкого реагування

Уряд Японії також створив підрозділ з управління та контролю кризовими ситуаціями, що виникають в даній ситуації, щоб тримати все під контролем і відстежувати наслідки землетрусу.

Прем'єр-міністр Йосіхіде Суга доручив екіпажам здійснити повне обстеження збитків та провести рятувальні та необхідні дії постраждалих.

Самі ж мешканці прилеглих районів, що не досить сильно відчули на собі поштовхи були занепокоєні та оприлюднювали моменти землетрусу в соціальні мережі.

На деяких відео видно, що ситуація і дійсно досить критична, хоч і не в самому центрі землетрусу.

Мешканці багатоповерхівок показували, де їхні квартири коливалися від поштовхів, а меблі просто падали і складалися.

Продуктові магазини зазнали тисячних збитків, адже весь товар, що знаходився в скляних банках та пляшках падав на підлогу і бився.

Варто зазначити, що Японія досить часто потерпає від землетрусів і це досить звична ситуація, яка відбувається в регіоні з відповідним проміжком в часі.

Всі новини України та світу в нашому Telegram

Наприклад, варто зазначити, що рівно 10 років назад Японія пережила потужний землетрус, який став наслідком виникнення цунамі.

У 2011 році постраждала і зазнала шкоди префектура Фукусіма. Кількість жертв була тисячною, лише за офіційними даними відомо про 16 тисяч людей, які загинули у 2011 році під час землетрусу.

Землетрус, що стався 13 лютого 2021 року відбувся в тому самому місці, що і його попередник.

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що на орбіті Земля виявили новий об'єкт, що може бути троянським астероїдом. Якщо припущення астрономів підтвердяться, то це буде лише другим об'єктом такого типу.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом