НАЗК направило до суду протоколи щодо 10 керівників партій
НАЗК направило до суду протоколи щодо 10 керівників партій

НАЗК направило до суду протоколи щодо 10 керівників партій

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Національне агентство з питань запобігання корупції за минулий тиждень направило до суду 10 адмінпротоколів щодо керівників партій та виборчих фондів. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу НАЗК.

Цитата:

"За минулий тиждень Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) склало та направило до суду 11 адміністративних протоколів, у тому числі 10 – щодо представників партій та розпорядників виборчих фондів", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що у зв’язку з порушенням порядку подання фінансової звітності політичних партій були складені протоколи стосовно представників таких партій:

• "Громадський рух "Народний контроль" (керівник – Дмитро Добродомов);
• "Київська Русь – Україна" (керівник – Олександр Кравченко);
• "Партія Сергія Суханова" (керівник – Сергій Суханов);
• "Партія Володимира Буряка "Єднання" (керівник – Олександр Коваленко);
• "Україна – Вперед!" (керівник – Валерія Солод);
• "Соціальна справедливість" (керівник – Ірина Юрченко).

Окрім того, ще 4 адміністративні протоколи були складені стосовно розпорядників та внескодавців виборчих фондів кандидатів, які брали участь у місцевих виборах.

"Також направлено до суду адмінпротокол стосовно начальника управління стратегічного планування та моніторингу соціально-економічного розвитку департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської обласної державної адміністрації Любомира Багрія", - інформує НАЗК.

Зазначається, що протокол складено у зв’язку з виявленими недостовірними відомостями в декларації посадовця, перевірку якої НАЗК провело у 2020 році. Після визнання неконституційною ст. 366-1 Кримінального кодексу України дії всіх осіб, які вказали недостовірні відомості на суму понад 250 прожиткових мінімумів у деклараціях за 2018, 2019 роки, перекваліфіковано на адміністративні правопорушення за ст. 172-6 КУпАП.

Доповнення

НАЗК викликало до себе суддю Конституційного Суду України у відставці Михайла Гультяя для надання пояснень у зв’язку зі встановленими ознаками декларування недостовірних відомостей. 

Теги по теме
Украина Суд НАПК
Источник материала
Поделиться сюжетом