19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Повалені дерева, заблоковані машини, ожеледь і десятки ДТП: країну накрив крижаний шторм
Повалені дерева, заблоковані машини, ожеледь і десятки ДТП: країну накрив крижаний шторм

Повалені дерева, заблоковані машини, ожеледь і десятки ДТП: країну накрив крижаний шторм

В США справжній колапс. Льодяний шторм обрушився одразу на декілька штатів. Найбільше місто штату Кентуккі Річмонд вкрите льодом та поваленими деревами. Не краща ситуація і в Орегоні та всьому Східному узбережжі.

Більше 4 тисяч людей залишилися без електрики в Кентуккі. Паралізована робота громадського транспорту. В аеропортах відмінені чи перенесені десятки  авіарейсів. Сотні пасажирів залишаються в аеропортах через неможливість вилетіти в пункти призначення.

Понад 270 тис. жителів Орегона залишилися без електрики, що ускладнило пересування по регіону. У штаті оголошено режим надзвичайної ситуації.

Що відомо про ситуацію

Зимові холоди та шторми накрили всі західні штати США. В регіонах проблеми з рухом автотранспорту та електропостачанням.

Внаслідок льодяного шторму в США загинули вже по меншій мірі 11 осіб. Шторм, який обрушився на узбережжя був одним з найсильніших та найнебезпечніших за всю історію.

Продовжуються ремонтні роботи по відновленню ліній електропередач, однак, за заявами місцевих електрокомпаній, на їх закінчення може знадобитися до 3 діб. Тож весь цей час люди залишатимуться без електрики та майже відрізані від іншого світу.

Через ожеледь паралізовані головні траси Техасу. Через масштабні аварії постраждали десятки людей. У ДТП потрапили одразу 15 автомобілів.

До такого стихійного лиха виявилися не готовими ні населення, ні комунальники. Ситуація на дорогах дуже небезпечна, тож влада закликає всіх залишатися вдома та максимально утриматися від поїздок.

А от жителям Чикаго виїхати на особистому транспорті не вдалося би навіть при всьому бажанні. За минулу ніч всі автомобілі, припарковані на вулиці, перетворилися на льодові скульптури.

У відносно теплому Тенессі, де середня температура в січні становить 5 - 6 градусів тепла по Цельсію, дороги перетворилися в суцільну ковзанку.

Чекаємо на Вас в месенджерах Telegram та Viber!

Що таке льодовий шторм

Американці вже не вперше стикаються з льодовим штормом.

Штати Техас та Оклахома в минулому році вже мали змогу відчути, що таке зима та ожеледь. Тоді без світла залишилися 315 тисяч будинків в Оклахомі та 37 тисяч в Техасі.

Льодовий шторм супроводжується поривами сильного вітру та дощем. Через перепади температур на поверхні землі та в шарах атмосфери теплий дощ замерзає на всіх поверхнях, утворюючи шар льоду та ожеледь.

Через сильний вітер таке явище завжди супроводжується значними руйнуваннями. Крім того лід досить важкий, тому не витримують гілки дерев, лінії електропередач та інші дроти.

Льодовий дощ – це тверді опади, що випадають при мінусовій температурі повітря до -15 градусів у вигляді твердих кульок льоду різного розміру. В середині кульки знаходиться вода, яка не замерзла. Падаючи на предмети така кулька розбивається, вода потрапляє на предмет і замерзає. При таких природних явищах ожеледь може утворитися за лічені хвилини.

Небезпечний як гладенький лід, так і бугорки, які залишаються від розламаних «шкаралупок» замерзлого дощу.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що через негоду зіткнулося відразу більше 100 авто. Загинули та травмувалися люди.

В Україні за прогнозами синоптиків також різко похолодає. Дізнавайтеся про всі новини в Україні та світі на порталі MY.UA.

Читайте нас також в Twitter

Слідкуйте за нами в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом