Ще одна "посадка" ВАКС: суддю райсуду Закарпатської області визнали винним в одержанні хабара
Ще одна "посадка" ВАКС: суддю райсуду Закарпатської області визнали винним в одержанні хабара

Ще одна "посадка" ВАКС: суддю райсуду Закарпатської області визнали винним в одержанні хабара

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Вищий антикорупційний суд засудив до 6 років позбавлення волі суддю Рахівського районного суду Закарпатської області Івана Тулика, якого піймали на отриманні хабара. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу ВАКС.

Деталі

Повідомляється, що у вівторок, 16 лютого, колегія суддів ВАКС ухвалила вирок у справі за обвинуваченням судді районного суду Закарпатської області у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.368 та ч.2 ст.369-2 (у редакції, чинній на час вчинення кримінального правопорушення) КК України.

"ВАКС визнав винним суддю у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень та призначив покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посаду судді строком на 3 роки з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 80 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 153 680 гривень, залишається без змін до набрання вироком законної сили.

Так, в пресслужбі САП повідомили, що зібраними в ході досудового слідства доказами, прокурорами САП та детективами НАБУ доведено причетність вказаного судді до отримання у вересні 2018 року 400 доларів США та у березні 2019 року 10 тис. гривень неправомірної вигоди.

"Саме за такі суми вказаний суддя погодився посприяти у позитивному вирішенні в адміністративній справі, яка перебувала на розгляді у іншого судді Рахівського районного суду, а також розглянути на користь цього ж заявника цивільну справу про стягнення боргу", - йдеться в повідомленні САП.

Доповнення

25 березня 2019 року САП повідомила про підозру впійманому на хабарі судді Рахівського районного суду Закарпатської області.

Теги по теме
Суд взятка Антикоррупционный суд
Источник материала
loader
loader