Цифрові водійські права в Україні прирівняли до звичайних: забувати документи вдома більше не страшно
Цифрові водійські права в Україні прирівняли до звичайних: забувати документи вдома більше не страшно

Цифрові водійські права в Україні прирівняли до звичайних: забувати документи вдома більше не страшно

Україна впевнено крокує до повної цифровізації. Так, водійські права в «Дії» за законом тепер прирівнюються до своїх фізичних аналогів.

Відтепер водіям не варто хвилюватися, що вони забули права чи якість інші документи вдома. Можна сміливо користуватися водійським посвідченням, техпаспортом, страховим полісом у додатку «Дія». Вони тепер прирівнюються до паперових документів.

Україна прирівняє цифрові паспорти до паперових

Михайло Федоров – міністр цифрової трансформації – повідомив, що Україна стане першою в світі державою, де цифровий паспорт де-юре буде дорівнювати звичайному. Таку заяву міністра Федорова опублікували на Урядовому порталі.

Народні обранці ще 4 лютого підтримали в першому читанні законопроєкт про паспорти: цифрові та звичайні.

Стрічка новин України та світу, новини технологій в нашому Viber!

Україну сприйматимуть як цифрову державу

Михайло Федоров переконаний, що це позитивно вплине на імідж України в світі. На його думку, Україну почнуть сприймати як цифрову державу. Також рішення, яке прирівнює цифрові паспорти до звичайних, допоможе спростити внутрішні процеси з запуску нових цифрових продуктів, якими активно займаються в Міністерстві.

Додаток «Дія» можна швидко та зручно встановити на свій смартфон. У ньому доступний закордонний біометричний паспорт та iD-картка.

Для перевірки документів на справжність у «Дії» не потрібно використовувати якесь спеціальне приладдя. Знадобиться просто ще один смартфон, яким треба сканувати унікальний QR-код цифрового документа, який ви хочете первірити. Таким чином можна звірити дані документа з даними у відповідних реєстрах.

Цифрові паспорти українці зможуть використовувати скрізь. Уже зараз багато громадян користуються ними під час покупок в супермаркетах чи на пошті.

Всі новини України та світу в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що додаток "Дія" поповниться новими послугами. Що зміниться - в нашому матеріалі.

Також портал MY.UA писав, що "ПриватБанк" запустив нову послугу, яку українці чекали роками.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом