Проти стоматолога з Рівного, яка знущалася з дітей, порушили 5 кримінальних справ: скандальна історія набирає обертів
Проти стоматолога з Рівного, яка знущалася з дітей, порушили 5 кримінальних справ: скандальна історія набирає обертів

Проти стоматолога з Рівного, яка знущалася з дітей, порушили 5 кримінальних справ: скандальна історія набирає обертів

Відео з камер спостереження приватної стоматологічної клініки в Рівному, на якому лікар била, трусила та залякувала дітей, викликало хвилю обурення в суспільстві. Мати однієї з маленьких пацієнток впізнала на відео свою дитину та вирішила не мовчати про інцидент.

У Рівному поліція повідомила, що проти лікаря-стоматолога Інни Кравчук, котра ославилася на всю країну, відкрито кримінальне провадження. Мати потерпілої дівчинки подала заяву до правоохоронних органів.

Інші потерпілі від рук стоматолога

Прикладу жительки Рівного послідували й інші батьки. До поліцейських вже надійшло загалом 5 заяв.

Так, 12 лютого письмову заяву подав 28-річний житель Рівного, який повідомив, що минулого року у серпні  його трирічна донька відвідувала стоматолога, котра нанесла пацієнтці не лише тілесні ушкодження, а й тяжку психічну травму.

15 лютого поліцейські отримали заяву від іншого рівнянина, котрий повідомив, що його син в червні минулого року також отримав тілесні ушкодження від цієї ж лікарки.

Ще одна жінка повідомила, що пів року тому на прийомі в стоматолога в приватній клініці на вулиці Пушкіна в Рівному її 6 річна донька також отримала ушкодження.

До цього ще двоє батьків потерпілих дітей звернулися до поліції, оскільки вони впізнали свої дітей на відео в мережі.

Слідкуйте за нами, де Вам зручно: наш Telegram та Viber!

Подробиці інциденту

Одна з батьків Катерина Мороченець розповіла, що спочатку не повірила очам, коли побачила свою дитину. Жінка зі сльозами на очах зазначила, що змогла додивитися відео далеко не з першої спроби.

Вона також розповіла, що під час прийому кілька разів поривалася зайти до кабінету, бо чула, що дитина плаче, але медичні працівники не впустили її, сказавши, що лікар дуже досвідчений та чудово ладнає з дітьми.

Скандал через непрофесійне поводження з маленькими дітьми набрав обертів. Питання активно обговорювали в інтернет-спільноті Рівненщини «Білі халати» на Facebook.

Інші батьки також почали звинувачувати лікарку Інну Кравчук в здійсненні насильства над дітьми.

Батьки розповідають, що діти виходили з кабінету в холодному поту та дуже плакали. Вони вважали, що це через біль в зубах, а насправді ж все було зовсім інакше.

Інна Кравчук є власницею приватної дитячої стоматології, яка працює і надалі. Журналісти поспілкувалися з жінкою особисто. Вона коментувати інцидент відмовилася, зіславшися на те, що не має права розголошувати лікарську таємницю.

Про відкриття кримінальних проваджень вона знає і готова розглядати справи в судовому порядку.

Поліція повідомила, що проти лікарки порушено 1 справу за ч.2 ст.140 Кримінального кодексу (неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником) та 4 провадження за ч.1 ст.125 (умисне нанесення легких тілесних ушкоджень).

Зараз відомо, що жінка тимчасово не веде лікарську діяльність. Свою вину вона не визнає на зв'язок не виходить.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що на Рівненщині горів поїзд з пасажирами.

Вже в квітні лікарі перестануть виїзджати на всі виклики швидкої. Дізнавайтеся всі новини України на порталі MY.UA.

Читайте актуальні новини на нашому каналі в Twitter

Приєднуйтесь до нас в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом