19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Її треба прихлопнути, а не вести дискусії": нардеп Гузь про "п'яту колону"
"Її треба прихлопнути, а не вести дискусії": нардеп Гузь про "п'яту колону"

"Її треба прихлопнути, а не вести дискусії": нардеп Гузь про "п'яту колону"

30 років незалежності України  Кремль укріплював тут "п'яту колону". Якщо дискусії ще будуть тривати, побудувати країну, за яку віддавала життя Небесна сотня на Майдані, не вдастся.

Про це у прямому ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу" 18 лютого заявив народний депутат, член депутатської групи “За майбутнє” Ігор Гузь.

"Про "п'яту колону" ви постійно запитуєте. Мені здається, що саме тому, що ми на 30-му році (незалежності України - Ред.) про це все ще дискутуємо... Ми сьогодні не говоримо про те, що це інша точка зору, але вона має бути проукраїнською. Ми говоримо, що всі ці 30 років Кремль укріплював тут цю "п'яту колону", - зазначив він.

За словами нардепа, якщо дискусії ще будуть тривати, побудувати країну, за яку віддавала життя Небесна сотня на Майдані, не вдастся.

"З моєї суб'єктивної точки зору, це навіть не повинне дискутуватися. "П'яту колону" треба прихлопнути", - сказав він. 

Крім того, Гузь закликав політиків бути чесними, тому що при закінченні каденції Петра Порошенка, люди так  і не отримали відповіді, чому винні у розстрілах на Майдані не сидять.

"Я був членом коаліції в парламенті. Юрій Віталійович (Луценко - Ред.) говорить, що депутати були винні, що не змогли злочинців, вбивць Майдану притягнути. Так хто керував депутатами у минулому скликанні? Аргументація, що депутати щось не проголосували... депутатська більшість була наша з вами! І ви були керівником найбільшої фракції Блоку Петра Порошенка. І "Народний фронт", "Радикальна партія", "Батьківщина" і "Самопоміч" могли підтримувати ті чи інші закони", - заявив політик.

Також Гузь переконаний, що тоді було дуже легко під'єднати тероризм під закриття каналів.

"Коли сьогодні Олександр Валентинович (Турчинов - Ред.) говорить про те, що дуже важко було під'єднати тероризм під закриття каналів... Дуже легко це було! Ви пам'ятаєте ту фракцію, де ми прийняли рішення, а потім парламент - звернутися до РНБО та президента закрити антиукраїнські канали. Але він цим не скористався. Чому не скористався? Тому що не було підстав? Як зараз він сказав в інтерв'ю, що "мені СБУ не дала ту інформацію, яку зараз дала"? Це смішно! Ні! Тому що ляси точили на Банковій із Медведчуком - і це всі знають, і це факт. Тому що намагалися домовлятися", - підкреслив він.

Гузь назвав дуже серйозним кроком те, що Зеленський при всіх його мінусах абсолютно неочікувано зі своїми аргументами, можливо, політичними дивідендами це зробив.

"Що нам всім далі робити? Ці мільйони людей, які голосують за ОПЗЖ, за інші проросійські партії - вони, очевидно, є в Україні. Чому в Криму і на Донбасі була така ситуація? Тому що ми, центральна влада, десятками років, на жаль, не працювали з цими людьми. Ми не робили їх патріотами, ми не переконували їх, ми не знаходили правильних меседжей. І зараз вже покоління, яке сформувалося за часів Радянського Союзу - їх важко переконати. І можливо, навіть неможливо. Але є молодь в Одесі, в Херсоні, в Дніпрі, в Харкові. Цю молодь треба переконувати", - впевнений він.

Відео Ігор Гузь вважає, що "п'яту колону" треба "прихлопнути"

Народний депутат, член депутатської групи "За майбутнє" Ігор Гузь висловив позицію, що "п'яту колону" треба "прихлопнути". Про це він сказав у студії суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу". На його думку, оскільки "прихлопнути проросійські медіа, виявляється, легко" - треба йти далі. Зокрема, нардеп вважає, що партію "ОПЗЖ" необхідно заборонити рішенням суду.

Право на владу
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Наразі, на думку нардепа, необхідно поставити питання, як переконати цих людей. Тому що прихлопнути медіа проросійські, виявляється, легко, але треба йти далі. Треба фінансову підоснову проросійських політичних сил прикривати. І для цього є всі інструменти.

"І далі - може це і неприємно пану Бойко (Юрій Бойко, співголова фракції “Опозиційна платформа - за життя”, але ваша партія повинна бути заборонена. Партія, яка бореться проти України. Це зрозуміло для всіх, окрім ваших 10% електорату, які вже не 30%. Партію треба заборонити рішенням суду. І це елементарно - я переконаний, що Зеленський може знайти інструменти", - резюмував він.

Своєю чергою, колишній генеральний прокурор України і екснардеп Юрій Луценко акцентував, що закрити канали — це лише 10% справи: "Потрібно почати нормальну сильну і спільну контрпропагандистську роботу". 

Автор:
Олена Вус
Источник материала
Поделиться сюжетом