19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Під Харковом відновили навчальні польоти Ан-26 після авіакатастрофи
Під Харковом відновили навчальні польоти Ан-26 після авіакатастрофи

Під Харковом відновили навчальні польоти Ан-26 після авіакатастрофи

У Харківському національному університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба відновили тренувальні польоти на літакахАн-26.  Зараз тривають командирські тренування.

Про це повідомляється на сторінці закладу у соцмережі.

"Після тривалої зупинки польотів, літак Ан-26Ш знову в небі. Основним завданням командирських тренувальних польотів, що наразі тривають, є підготовка льотного складу до виконання польотів з одним вимкненим та задросельованим двигуном", - йдеться у повідомленні.

Як розповів заступник командира військової частини з льотної підготовки Роман Куценко, метою польотів - є підтримання на високому рівні та удосконалення навичок керівного складу в організації, проведенні та забезпеченні польотів.

"Сьогодні виконують польоти літаки Л-39, літаки Мі-2 та літаки Ан-26. Літаки Ан-26 після тривалої перерви відпрацьовують посадку на одному двигуні", - сказав Роман Куценко.

Нагадаємо, що 25 вересня 2020 року о 20:50 поблизу міста Чугуїв на відстані близько 2 км до військового аеропорту сталося падіння літака АН-26 ЗСУ військової частини А 4104 з подальшим загоранням. На борту перебувало 23 особи, з них 18 загинули.

Відео Справа Ан-26: суд обрав запобіжні заходи трьом підозрюваним у трагедії

Справа про катастрофу Ан-26. Напередодні Печерський районний суд Києва обрав запобіжні заходи трьом підозрюваним у трагедії під Чугуєвом, у якій загинули 26 людей. Командувача повітряних сил Сергія Дроздова суд відпустив на поруки. Керівника польотів Олександра Жука відправили на 2 місяці на гауптвахту. А командир військової частини В`ячеслав Глазунов 2 місяці проведе у СІЗО. Саме військові та курсанти частини в Чугуєві були на борту Ан-26-го, який розбився під час навчального польоту. Командиру частини та керівнику польотів закидають системні порушення підготовки і правил польотів.

ТСН. 12:00
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Автор:
Юлія Шевченко
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны