Кулеба заявив, що США можуть робити більше для припинення війни на Донбасі та деокупації Криму
Кулеба заявив, що США можуть робити більше для припинення війни на Донбасі та деокупації Криму

Кулеба заявив, що США можуть робити більше для припинення війни на Донбасі та деокупації Криму

Кулеба переконаний, що Сполучені Штати Америки можуть робити більше / фото REUTERS

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба переконаний, що Сполучені Штати Америки можуть зробити більше для припинення війни на Донбасі і без участі у переговорах "нормандської четвірки" за участі України, Росії, Німеччини та Франції.

Про це Кулеба повідмив в інтерв'ю на телеканалі "Прямий".

"Наша мета полягає у тому, і я не буду якось кривити душею, щоб Сполучені Штати ще активніше допомагали протидіяти російській агресії і ще активніше долучилися до трансформації всередині України для того, щоб ми змогли протидіяти тим, хто хоче затягнути країну у минуле", - наголосив він.

"Ми хочемо більш активної участі в процесі урегулювання на Донбасі. Зараз Сполучені Штати, скажімо так, спостерігають за процесом, роблять певні кроки, які впливають, але вони можуть робити більше", - сказав Кулеба.

"Навіть не ставши членом "нормандської четвірки", можна робити більше, і для мене дуже важливо було почути у виступі президента Байдена на Мюнхенській безпековій конференції слова про Україну - про те, що підтримка територіальної цілісності України є життєво важливою для Європи і для Сполучених Штатів, для трансатлантичної єдності. Тому вони можуть робити більше, будучи в "нормандській четвірці" чи не будучи. Сполучені Штати - достатньо самозабезпечена країна для того, щоби діяти за будь-яких обставин", - вважає глава МЗС.

Також Кулеба додав, що США реально багато можуть зробити для деокупації Криму.

Позиція США щодо України: заява Байдена

19 лютого президент США Джо Байден пояснив важливість відстоювання суверенітету і територіальної цілісності України: "Путін прагне послабити європейський проект і наш альянс НАТО. Він хоче підірвати трансатлантичну єдність і нашу рішучість, оскільки для Кремля значно простіше залякувати і погрожувати окремим державам, аніж вести перемовини з сильною та тісно об’єднаною трансатлантичною спільнотою".

З цієї причини відстоювання суверенітету і територіальної цілісності України, наголосив Байден, і надалі має життєво важливе значення для Європи та Сполучених Штатів.

"Саме тому реагування на російську безвідповідальність і на хакерські атаки комп'ютерних мереж у Сполучених Штатах і по всій Європі та у світі відіграє критичну роль для захисту нашої колективної безпеки", - додав президент США.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Віталій Саєнко

Теги по теме
США Война на Донбассе Дмитрий Кулеба
Источник материала
loader
loader