Суд продовжив вивчення письмових матеріалів у справі Шеремета
Суд продовжив вивчення письмових матеріалів у справі Шеремета

Суд продовжив вивчення письмових матеріалів у справі Шеремета

Шевченківський районний суд Києва продовжив розгляд справи про вбивство журналіста Павла Шеремета стосовно трьох обвинувачуваних - Андрія Антоненка, Юлії Кузьменко, Яни Дугарь.

Про це у вівторок, 23 лютого, повідомляє "Укрінформ".

"Продовжуємо дослідження письмових матеріалів та речових доказів", - сказала головуюча суддя Оксана Голуб.

Захист Антоненка на початку засідання заявив клопотання, щоб Антоненко сидів поруч із своїми адвокатами під час засідання. Суд відмовив у задоволенні цього клопотання.

Наразі суд продовжив дослідження письмових матеріалів у справі.

На минулому засіданні 16 лютого суд також досліджував письмові матеріали, надані прокурором, зокрема - постанови про призначення судово-медичної експертизи щодо причин смерті Шеремета, висновок експерта-трасолога. Окремо досліджувалися листи командувачу НГУ для визначення місця проведення експериментальних вибухів, протокол проведення слідчого експерименту від вересня 2016 року і додаток до нього тощо.

Нагадаємо:

  • 12 грудня 2019 року Нацполіція повідомила, що затримала фігурантів вбивства журналіста Шеремета. Підозрюваних шукали понад 2,5 року. Правоохоронці підозрюють в убивстві військового й волонтера Андрія Антоненка (відомого також як рок-музикант Riffmaster) і хірургиню дитячої лікарні Юлію Кузьменко. Третя підозрювана у справі — військова Яна Дугарь.
  • Андрія Антоненка спочатку звинуватили в організації вбивства журналіста, пізніше організаторами назвали "невстановлених осіб".
  • 21 травня 2020-го стало відомо, що підозрюваним змінили підозри. Антоненка тепер називають виконавцем злочину, як і Кузьменко, а Дугарь — спільниця.
  • Водночас громадські активісти, спільнота ветеранів АТО, волонтерів і, зокрема, Міністерство у справах ветеранів заявляють про непричетність усіх трьох до цього злочину. Зокрема, вони публікують низку доказів, що суперечать версії слідства.

Відео Як планували вбивство Шеремета. Інтерв'ю з колишнім білоруським спецпризначенцем Ігорем Макаром

У січні 2021 року колишній боєць спецзагону опублікував запис, на якій людина, голос якого схожий на голос голови КДБ Білорусі (2008-2012), обговорює плани фізичного усунення Павла Шеремета і ще трьох опозиційних режиму Лукашенка діячів. Незалежна експертиза підтвердила, що голос людини на плівці належить колишньому голові Комітету держбезпеки Республіки Білорусь. Детальніше про планування вбивства – дивіться в інтерв'ю.

Як планували вбивство Шеремета. Інтерв'ю з колишнім білоруським спецпризначенцем Ігорем Макаром
Політика
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Олена Вус
Источник материала
loader
loader