"Передчуття небезпеки": як знання козаків-характерників допомагають сучасним ССО – дослідник
"Передчуття небезпеки": як знання козаків-характерників допомагають сучасним ССО – дослідник

"Передчуття небезпеки": як знання козаків-характерників допомагають сучасним ССО – дослідник

Українські воїни заслужили славу як одні з найсильніших у світі – крім усього, і завдяки генетичному зв'язку з козаками, переконаний автор книги "Козак-характерник, або Таємна наука діда Архипа", реконструктор козацьких бойових та оздоровчих систем, майстер бойових мистецтв, знавець секретів східної медицини Денис Богуш. У студії програми "Час: Online" на "5 каналі" він розповів про те, як стародавні практики можуть допомогти сучасним українським воїнам у боротьбі проти російського агресора.

"Ми дуже сильні воїни. Нам потрібно згадати і побудувати цю систему ще раз, і зрозуміти свою силу", – переконаний Денис Богуш. Він сподівається, що в цьому сучасним воїнам можуть допомогти давні козацькі вміння та винаходи.

Зокрема, дослідник розповів про козацький спосіб, як розпізнати наближення ворога: для цього навколо щедро розкладався очерет або тоненькі сухі гілочки – і вони починали гучно хрутіти під ногами супротивника, який наближався.

Розповів Денис Богуш і про винаходи українських козаків: "У них були "підводні човни" – вони перевертали чайки, у них був власний різновид камуфляжу".

Цікавість майстра до стародавніх практик почалася з дослідження власного роду. Він розповів, що належить до роду характерників, а його дід ще під час Другої світової війни займався дослідженням паранормальних здібностей.

"Я такого (з характерників – ред.) роду. Мій дід був під час Другої світової війни займався паранормальним. У лавах спецслужб займався таємницями "Аненербе". Він готував диверсантів. Був начальником контррозвідки дивізії, брав участь у Ялтинській і Тегеранській конференціях. Він був офіцером зв'язку з УСС (Управління стратегічних спецслужб США, попередник ЦРУ – 5.ua). Він особисто знав Берію і Сталіна, і йому доручили займатись цією темою. До того ж він просто цим цікавився. Три роки тому я натрапив на архіви і зрозумів, що він займався тим, чим і я займаюся", – розповів Денис Богуш.

"Я був вражений. Зараз я досліджую всі його технології. В архіві СБУ маю доступ до його справи", – ділиться нащадок характерників власними відкриттями.

На питання про те, чи використовуються знання характерників у службі Збройних сил України Денсис Богуш відповів:

"Зараз є багато людей, які стикнулись із цими технологіями, чогось навчились, щось вміють. І зараз проявляються всі ці якості у воїнів – під час реальної війни. Якщо серед козаків були просто воїни, то характерники – це був спецназ. Я зрозумів, що у нас є Сили спеціальних операцій, яким це найбільше потрібно. Коли почалася війна, я почав активно співпрацювати з ССО і деякі вміння характерників їм викладати як інструктор. Дуже багато речей потрібні під час війни".

"Є багато технологій, які допомагають сьогодні. Наприклад, "відчуття снайпера". Тобто ти ідеш у ліс, інша людина повинна дивитись у приціл і думати, що вона тебе зараз вб'є. І ти повинен натренувати це відчуття – чи є небезпека, де цей "снайпер"... І коли в людини, особливо тієї, яка брала участь у військових діях, вмикається інтуїція – вона починає відчувати, розуміти знаки. Це тренується", – пояснює Денис Богуш.

Він навіть випустив невелику книжку на цю тему – з лейблом Сил спеціальних операцій.

"Для спецназу ми зробили книжку "Інформаційні операції: курс спеціальної підготовки" – тут, окрім таких речей як російська пропаганда, інформаційні війни, є про психологічні впливи, психодіагностику, миттєвий гіпноз, нейролінгвістичне програмування, стадії гіпнозу, паранормальні здібності, вплив на велику кількість людей, як поводитися в полоні – тобто багато практичних речей, які потрібні ССО. І навіть це затверджено на засіданні методичної ради Сил спеціальних операцій Збройних сил України. Цей курс викладається тим, у кого є здібності.

Ці знання не такі прості – і їх потрібно точно знати нашим воякам, тому що це якось захистить їхні життя. Курс нині читается військовим  на волонтерських засадах. Денис Богуш каже, що навіть має іменну подяка від командуючого ССО.

Раніше 5.ua розповідав про нову захопливу книгу під назвою "Козак-характерник, або Таємні знання діда Архипа", в якій детально описані таємні знання давнього укрїнського "спецназу", а також розповідається про особливі рецепти старої козацької магії.

Источник материала
Поделиться сюжетом