У Києві горе-паркувальник заблокував вулицю: ні проїхати, ні пройти
У Києві горе-паркувальник заблокував вулицю: ні проїхати, ні пройти

У Києві горе-паркувальник заблокував вулицю: ні проїхати, ні пройти

У Києві на вул. Антоновича 19/21 неправильно припаркований автомобіль повністю перекрив дорожній рух. Паркування «ялинкою», як його називають у народі, досі поширене серед водіїв.

Завдяки «майстерному» паркуванню водієм  Volkswagen Touareg  рух автобуса №20 та інших автомобілів по вулиці Антоновича повністю заблокований, повідомляє «Київ Оперативний».

Відео того, як припаркували автомобіль виклали в мережу.

Реакція людей

На такий спосіб паркування відразу ж відреагували чимало людей. У соціальних мережах вже через кілька хвилин після публікації з’явилися коментарі, що таких водіїв треба жорстко карати.

Люди зазначили, що за таких обставин потрібно терміново викликати евакуатор, забирати машину на штраф стоянку, а таким водіям просто бити обличчя.

Також повідомили, що за купою снігу біля тротуару не видно, але якраз на тому місці знаходиться спеціальна помаранчева розмітка, котру ввела патрульна поліція. «Місце для любителів штрафів» - саме таким чином патрульні позначили всі заборонені місця для паркування, де так люблять залишати свій транспорт водії.

Нагадали також, що працює інспекція з паркування і це якраз «її клієнт».

Читайте нас в Telegram і Viber!

Інспектори з паркування

Оскільки проблема паркування є поширеною в українських містах, то ще в 2018 році запрацювали інспектори з паркування. За неправильну паркову почали штрафувати.

Київська державна адміністрація оголосила тендер, згідно з яким на роботу в столиці взяли 137 інспекторів. Частина з них патрулює вулиці та шукає порушників, інша частина працює в офісах на адміністративній роботі.

Ті, хто залишає автомобіль і йде собі по справах, раніше отримували спеціальні листівки-попередження на лобове скло. З 2019 року патрульним дозволено відразу ж штрафувати горе-паркувальників.

Українські водії дуже погано сприймали штрафи за неправильне паркування. Були випадки, коли інспекторам погрожували посадовці, лаялись, використовуючи нецензурну лексику, і навіть намагалися наїхати на інспектора машиною.

Загалом думки водіїв щодо того, чи потрібна інспекція з паркування різняться.

Одні водії говорять, що логічно діяти за принципом «немає де припаркуватися – шукай в іншому місці», тому інспектори, на їхню думку, не потрібні. Інші ж навпаки радо вітали таке нововведення, оскільки неправильно припаркований транспорт заважає всім – пішоходам, трамваям, тролейбусам.

Серед найпоширеніших порушень в Україні залишається паркування на смугах для громадського транспорту, на тротуарах.

Якщо говорити про причини появи такої проблеми, то офіційно на одне парко-місце в Україні претендують аж 26 автомобілів. Але експерти-автомобілісти запевняють, що відсутність парковок не завжди є причиною, чому водії залишають транспорт обабіч дороги.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що Президент України повідомив, що хороші дороги в Україні більше не фантастика.

Оновлений спорткар Volvo випробували на зимових дорогах. Результати вражають. Читайте більше свіжих новин на порталі MY.UA.

Підписуйтесь на наш канал в Twitter та дізнавайтесь всі новини України та світу!

Приєднуйтесь до нас в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом