Бармен базікало дивує своїми коктейлями
Бармен базікало дивує своїми коктейлями

Бармен базікало дивує своїми коктейлями

24 лютого відзначають Міжнародний день барменів. "Людина за барною стійкою" – так дослівно перекладається "бармен" з англійської мови.Це не спеціальність, а тонке мистецтво, якому в повному обсязі ніде не вчать. Тут важливо все – досвід, інтуїція, майстерність, манери і вміння бути тонким психологом.Умовно можна виділити два типи барменів, які найчастіше трапляються рестораторам на співбесідах і стажуванні: "мовчазний майстер" та "базікало".Перший тип — професіонал, що бездоганно змішує найскладніші коктейлі, але часто-густо йому бракує навичок спілкування, тож гостеві залишається лише спостерігати за його безмовними маніпуляціями з шейкером. "Базікало" — бармен, який може говорити про що завгодно й скільки завгодно, але коктейлі в нього виходять щоразу з іншим смаком.На честь свята ми зібрали рецепти фірмових коктейлів з горілкою. Вони легкі в приготуванні та з цікавим присмаком.The Ultimate CoolerІнгредієнти:Горілка – 40 млСироп із кавуна – 15 млПюре з маракуї – 15 гЖуравлинний сік – доверху.Приготування: Додайте горілку, сироп із кавуна і пюре з маракуї в коктейль-шейкер з льодом і струшуйте протягом 20 секунд. Процідіть у високу склянку з льодом і залийте журавлинним соком.IllusionІнгредієнти:Куантро – 140 млКокосовий ром – 30 млМідорі Лікер – 30 млГорілка – 30 млПриготування: Налийте всі спиртовмісні речовини в шейкер і долийте ананасовий сік доверху склянки.Paradise punchІнгредієнти:Горілка – 30-40 млАмаретто – 15 млБурбон зі смаком персика – 15 млГренадін – 2 крапліЛікер Кордіан з лайма – 15 млАпельсиновий, ананасовий сік – навпіл.Приготування: Наповніть шейкер кубиками льоду. Додайте усі інгредієнти. Струсіть у шейкері та процідіть у хайбол, наповнений кубиками льоду. Прикрасьте ягодами вишні в лікері.Свою славу коктейль "Космполітен" здобув завдяки серіалу "Секс і місто". Головні героїні обожнювали цей напій, тому часто замовляли у ресторанах.У класичному варіанті його готують із горілки, лікеру тріпл-сек, лимонного і журавлинного соку. Щоб смак був більш екзотичним рекомендують додати журавлину горілку.

Источник материала
Поделиться сюжетом