Кива пригрозив закрити "Квартал 95" Зеленського
Кива пригрозив закрити "Квартал 95" Зеленського

Кива пригрозив закрити "Квартал 95" Зеленського

Скандально відомий народний депутат від "Опозиційної платформи — За життя" Ілля Кива вимагає заборони діяльності студії "Квартал 95".

З цією метою парламентарій має намір звернутися в РНБО.

З якої причини Кива вимагає закриття "Кварталу 95"

Рішення нардепа ініціювати процес закриття студії "Квартал 95", актором якої раніше був Президент України Володимир Зеленський, пов'язане з концертом, який ця комедійна команда давала в 2014-му році на території окупованої Горлівки.

Про це Ілля Кива повідомив у відеозверненні, яке опублікував на своїй Facebook - сторінці.

Новини політики і суспільства - у нашому Viber!

Так, за словами парламентарія, він вже зайнявся підготовкою офіційного звернення до РНБО, в якому буде вимагати негайного введення заборони на діяльність "95 кварталу" на території України внаслідок спільної фінансово-економічної діяльності компанії з особами, які належать до терористів і сепаратистів. Нардеп зазначив, що Володимир Зеленський зараз і сам називає цих персон такими.

Також Кива нагадав, що під час того, як студія давала концерт у Горлівці "перед Безлером", він зі зброєю в руках віддавав борг батьківщині.

Всі новини України і світу - в нашому Telegram!

З цієї причини нардеп зазначив, що не розуміє, чому Зеленський називає його "посібником терористів", а з себе "корчить патріота".

Подробиці про концерт "95 Кварталу" у Горлівці

Як відомо, 17 квітня 2014 року в місті Горлівка викрали депутата міської ради Володимира Рибака. Пізніше його тіло зі слідами від жорстоких катувань знайшли в річці Казенний Торець поблизу Слов'янська.

Саме вдова депутата Олена в квітні 2019 року повідомила, що в день викрадення її чоловіка всього за півкілометра від місця події студія "Квартал 95" давала концерт.

Варто зазначити, що в цей час Горлівка вже була захоплена одним з польових командирів "ДНР" Ігорем Безлером. 

Нагадаємо, раніше MY.UA повідомляв про те, що Кива зробив гучну заяву щодо 23 лютого.

Крім того, ми писали, що Кива почав збирати підписи про імпічмент Зеленського.

Не пропустіть наші новини на каналі вTwitter і читайте нас в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом