Стали відомі березневі тарифи на газ для населення – скільки доведеться платити
Стали відомі березневі тарифи на газ для населення – скільки доведеться платити

Стали відомі березневі тарифи на газ для населення – скільки доведеться платити

Газопостачальні компанії з урахуванням урядового обмеження ціни газу на рівні 6,99 грн за куб. м пропонують населенню України в березні купувати газ за ціною від 6,70 до 6,99 грн за кубометр. Про це повідомляється на сайті консультаційного центру для населення "ГазПравда", створеного НАК "Нафтогаз України" спільно з активістами.

Найменшу ціну в березні своїм споживачам запропонувала енергетична компанія "мегават Енерго сервісна компанія" – 6,70 грн за куб. м, а також "Агросинтез Трейдинг" – 6,75 грн за куб. м.

Ще кілька компаній встановили на березень ціни нижче граничного тарифу, встановленого урядом. Зокрема:

  • "ПК "Енергетичні ресурси України" – 6,80 грн за куб. м;
  • газопостачальна компанія "Нафтогаз України" – 6,86 грн за куб. м;
  • ДП "Євода трейд" КП Луцькводоканал" – 6,88 грн за куб. м;
  • "Газпромпостач" – 6,9 грн за куб. м;
  • "Волиньелектрозбут" – 6,97 грн за куб. м;
  • "Закарпаття Енергозбут" – 6,97 грн за куб. м.

Ціни інших постачальників газу, які обслуговують більшу частину населення України, не перевищують затверджену урядом граничну ціну і становлять 6,99 грн за куб. м.

Як повідомляв 5.UA, із 1 січня в Україні зросла вартість газу та був скасований – тим же Кабінетом Міністрів – пільговий тариф на електроенергію. Країною прокотилися численні акції протесту. Люди перекривали дороги та пікетували облгази.

Своєю чергою в Міжнародному валютному фонді висловили стурбованість тим, що український уряд вирішив повернутися до регулювання цін на газ для побутових споживачів, адже Україна роками обіцяє МВФ лібералізувати ринок газу.

Источник материала
loader
loader