Ув'язнення Навального: дипломати ЄС схвалили санкції щодо чотирьох топ-чиновників РФ
Ув'язнення Навального: дипломати ЄС схвалили санкції щодо чотирьох топ-чиновників РФ

Ув'язнення Навального: дипломати ЄС схвалили санкції щодо чотирьох топ-чиновників РФ

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Дипломати ЄС сьогодні схвалили накладення санкцій на чотирьох топ-чиновник Росії через ув'язнення опозиціонера Олексія Навального. Про це повідомляє в Twitter кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк, передає УНН.

Цитата

"Як і очікувалося, дипломати ЄС сьогодні схвалили накладення санкцій на Бастрикіна, Краснова, Золотова та Калашникова за ув'язнення Навального", - написав Йозвяк.

Деталі

За його словами, посли ЄС повинні дати зелене світло 3 березня, а заходи повинні вступити в силу 5 березня.

Хто ж може потрапити під санкції?

Відзначимо, що мова йде про:

- главу Слідчого комітету РФ Олександра Бастрикіна

- генерального прокурора Ігоря Краснова

- главу Росгвардіі Віктора Золотова

- главу Федеральної служби виконання покарань Олександра Калашникова.

Що було раніше

Як стало відомо ЗМІ напередодні, під час зустрічі глав дипломатичних відомств країн ЄС у понеділок, 22 лютого, глави МЗС повинні були обговорити нові санкції проти російської влади через судовий процес, в результаті якого для опозиційного політика Олексія Навального умовний термін покарання був замінений на реальний.

Крім того, раніше сьогодні глава МЗС ФРН Хайко Маас повідомив, що Німеччина виступає за підготовку нових санкцій ЄС проти Російської Федерації у зв'язку з ув'язненням опозиціонера Олексія Навального.

Контекст

2 лютого суд змінив Навальному умовне покарання у справі "Ів Роше" на реальний термін.

У середу, 17 лютого, ЄСПЛ прийняв рішення, що російська влада повинна негайно звільнити опозиціонера Олексія Навального відповідно до правила 39 Регламенту суду - про застосування забезпечувальних заходів. Глава Мін'юсту РФ Костянтин Чуйченко вимогу ЄСПЛ назвав необгрунтованою, неправомірною, а також свідомо неможливою.

Після цього, 20 лютого, Мосміськсуд залишив в силі рішення суду першої інстанції замінити російському опозиційному політику Олексію Навальному умовний термін позбавлення волі на реальний по справі "Ів Роше", при цьому зарахувавши в строк час, проведений ним під домашнім арештом.

Теги по теме
Россия США санкции
Источник материала
Поделиться сюжетом