На Facebook незаконно продають ділянки тропічних лісів Амазонії
На Facebook незаконно продають ділянки тропічних лісів Амазонії

На Facebook незаконно продають ділянки тропічних лісів Амазонії

КИЇВ. 26 лютого. УНН. Частина тропічних лісів бразильської Амазонки незаконно продається за допомогою реклами на торговому майданчику Facebook. Про це інформує УНН з посиланням на ВВС.

Деталі

Райони, що охороняються, включають національні ліси і землі, закріплені за корінними народами. Деякі з ділянок, що продаються на Facebook, мають розмір до 1000 футбольних полів. Соцмережа заявила, що "готова працювати з місцевою владою", але зазначила, що не буде вживати самостійних дій, щоб зупинити торгівлю. Продавці ділянок стверджують, що уряд країни не бажає зупиняти продаж.

Будь-хто охочий може знайти такі ділянки, ввівши "ліс", "рідні джунглі" і "деревина" в інструмент пошуку Facebook Marketplace, а також вибравши один з районів Амазонки як місце розташування. Деякі зі списків містять супутникові знімки і координати GPS. Продавці відкрито визнають, що вони не мають права власності на землю.

Одним з факторів, що стимулює нелегальний ринок продажу лісової землі, як вказано, є очікування амністії. Загальноприйнята стратегія полягає в тому, щоб вирубати ліси, а потім просити уряд скасувати охоронний статус території на тій підставі, що вона більше не служить своїй первісній меті. Потім продавці землі можуть офіційно викупити ділянки в уряду, тим самим легалізувавши свої дії.

Зі свого боку, соцмережа Facebook заявила, що сама не в змозі визначити, які оголошення про продаж незаконні. Відповідальність за чистоту угод вона покладає на місцеву судову систему та інші органи влади.

Питання про припинення продажів земель лісів Амазонії залишається відкритим.

Додамо

Вирубка тропічних лісів Амазонії в Бразилії, досягла своєї рекордної позначки, збільшившись більш ніж удвічі.

Наступна пандемія може розпочатися у тропічних лісах Амазонії. Бразильський еколог Девід Лапола, який вважає, що людське вторгнення у місця проживання тварин - ймовірна причина спалаху коронавірусу, а у Амазонії стрімко зростає загроза нової пандемії через необмежену вирубку лісів.

Теги по теме
Бразилия
Источник материала
Поделиться сюжетом