Аваков вважаає, що Стерненко вигадав собі образ революціонера
Аваков вважаає, що Стерненко вигадав собі образ революціонера

Аваков вважаає, що Стерненко вигадав собі образ революціонера

Сергій Стерненко часто виступаав на акція проти міністра внутрішніх справ 
Фото з відкритих джерел

«Не треба називати революціонерами тих, хто придумав собі образ бунтаря», – заявив Аваков

Очільник МВС Арсен Аваков вважає, що засуджений на сім років одеський активіст Сергій Стерненко вигадав собі образ революціонера. Про це Аваков заявив в інтерв’ю «1+1».

Міністр внутрішніх справ розповів, що і він і президент Володимир Зеленський дізналися про вирок Стерненку у день його оголошення.

Характеризуючи Стерненка і його впливу на молодь, Аваков висловив думку, що в Україні підмінені поняття справжніх героїв і героїв, яких створили.

«Не треба називати революціонерами тих, хто придумав собі образ бунтаря. Якщо говоримо про того ж Стерненка… в чому ж його героїзм? Може він на фронті був? Може він в найважчі моменти на майдані в 2014 році був? Ні. Він з’явився на самому фініші Майдана. Він відзначився при різних протестах з гострою критикою. Чи, може у нього є досвід якихось хороших звершень? Я не хочу вірити лозунгам і не хочу вірити маскам і міфам я хочу бачити конкретику», – заявив Аваков.

Нагадаємо, Приморський райсуд Одеси 23 лютого оголосив вирок екслідеру Одеської обласної організації «Правого сектора» Сергію Стерненку – сім років та три місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна. Суд назвав активіста винним у скоєнні трьох злочинів: розбійний напад, викрадення людини, незаконне зберігання вогнепальної зброї. Сам Сергій Стерненко заперечує причетність до інкримінованих злочинів.

Після цього, 27 лютого, в містах України та за кордоном пройшли акції протесту.

Читайте також: Хто підтримує Сергія Стерненка? Обличчя протесту
Опитування
Источник материала
loader
loader