Довибори у Раду: ЦВК зареєструвала кандидатом Юлію Кузьменко та ще чотирьох осіб
Довибори у Раду: ЦВК зареєструвала кандидатом Юлію Кузьменко та ще чотирьох осіб

Довибори у Раду: ЦВК зареєструвала кандидатом Юлію Кузьменко та ще чотирьох осіб

КИЇВ. 1 березня. УНН. Сьогодні, 1 березня, ЦВК зареєструвала 5 кандидатів у народні депутати України на проміжних виборах народних депутатів України 28 березня 2021 року. Серед зареєстрованих кандидатів - лікарка Юлія Кузьменко, яка є підозрюваною у вбивстві журналіста Павла Шеремета, передає УНН із посиланням на пресслужбу ЦВК.

Деталі

Так, в одномандатному виборчому окрузі № 50 (Донецька область) – Андрія Аксьонова від політичної партії “Порядок”, Юлію Кузьменко від політичної партії “Європейська солідарність” та Миколу Головка як самовисуванця. В одномандатному виборчому окрузі № 87 (Івано-Франківська область) – Руслана Дереворіза та Марію Жолоб як самовисуванців.

Окрім того, Комісія відмовила Олегу Пазюричу, Михайлу Сахну, Сергію Шаповалову, Юрію Чіху та Ользі Квітці в реєстрації кандидатами в народні депутати України в ОВО № 50. А також – Миколі Миню, Івану Нечепоруку, Олександру Соколовському, Леоніду Тімошкову, Даніїлу Малому, Володимиру Новицькому, Володимиру Березовському, Сергію Волянюку, Артему Кірсанову, Володимиру Козорізу, Владиславу Куп’янському, Миколі Сінчуку, Олександру Ткаченку, Андрію Усову, Тарасу Власійчуку в реєстрації кандидатами в народні депутати України в ОВО № 87.

Основні підстави відмови – не внесення грошової застави у визначеному законом розмірі та невідповідність поданих документів вимогам виборчого законодавства.

Нагадаємо

Раніше Комісія вже зареєструвала 25 кандидатів в народні депутати України: Вікторію Шилову, Валентина Рибіна, Артема Марчевського, Іштвана Добшу, Людмилу Дорошенко, Олександра Груздєва, Сергія Звагольського, Богдана Мироненка, Олександра Тамбулатова, Юрія Третяка, Андрія Бондаренка, Юлію Гакову, Надію Масло, Ларису Ревву, Андрія Масенця, Антона Ровенського – в ОВО № 50, Михайла Ноняка, Олександра Шевченка, Марусю Звіробій-Біленьку, Руслана Зозулю, Руслана Кошулинського, Юрія Юрченка, Василя Вірастюка, Юрія Голінея та Йосипа Резеша – в ОВО № 87.

Справа про вбивство Шеремета

20 липня 2016 року, близько 7:45 ранку стався вибух в автомобілі на перехресті вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка у Києві. У результаті вибуху загинув відомий журналіст Павло Шеремет.

Торік правоохоронці назвали підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета: Яна Дугарь, Андрій Антоненко, подружжя Інна та Владислав Грищенки, Юлія Кузьменко.

У травні 2020 року досудове розслідування у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета завершили.

26 серпня представники поліції зняли електронний браслет з Юлії Кузьменко.

Теги по теме
Украина Верховная Рада выборы ЦИК
Источник материала
Поделиться сюжетом