Коронавірус знищив 95% легенів: у Дніпрі хворий намагався перерізати собі горло
Коронавірус знищив 95% легенів: у Дніпрі хворий намагався перерізати собі горло

Коронавірус знищив 95% легенів: у Дніпрі хворий намагався перерізати собі горло

У Дніпрі у клінічній лікарні імені Мечникова медики рятують життя 54-річномупацієнту. Він має 95% ураження коронавірусом легенів.

Про це повідомляє головний лікар лікарні Сергій Риженко.

"Юрію 54 роки, на ковід-пневмонію захворів 12 лютого, був госпіталізований у ковідне відділення однієї з лікарень Дніпра. Вірус "з’їв" 95% легеневої тканини. Виник двобічний пневмоторакс. Пацієнт був прооперований: з обох боків встановлені плевральні дренажі. Не витримавши страждань, пацієнт вирішив накласти на себе руки. Здобувши ніж, намагався перерізати собі горло", - розповідає Риженко.

Він говорить, що скривавленого пацієнта вчасно побачили медики, відібрали у нього ніж і спинили кровотечу. Чоловіка переправили до лікарні імені Мечникова, де лор-хірурги зашили поріз горла.

Наразі пацієнт у вкрай тяжкому стані. Він перебуває у реанімації на апараті ШВЛ.

Нагадаємо, що у Дніпрі медики повернули до життя чоловіка, який намагався вкоротити собі віку. 35-річний Олександр вийшов з коми.

Відео Новини України: ще один пацієнт Чернівецької лікарні помер через отримані в пожежі травми

Друга жертва пожежі у Чернівецькій лікарні для хворих на коронавірус. Помер пацієнт, у якого опіками було уражено 75% тіла. Зайнялося в суботу - саме біля його ліжка. У палаті на той момент було четверо пацієнтів. Один із них загинув одразу - учадів. Двох інших вдалося врятувати. Загалом тоді евакуювали 28 хворих. Поліція розпочала кримінальне провадження через недотримання правил пожежної безпеки. Попередня версія рятувальників - займання кисневої трубки. Натомість в мерії твердять - проблем із кисневим обладнанням не було.

Новини України: ще один пацієнт Чернівецької лікарні помер через отримані в пожежі травми
ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Автор:
Юлія Шевченко
Источник материала
loader
loader