Вчені знайшли давно загублений Стародавній світ
Вчені знайшли давно загублений Стародавній світ

Вчені знайшли давно загублений Стародавній світ

На дні морських вод фахівцями була виявлена ​​велика рівнина, мешканцями якої колись були древні люди.

Про це місце вченим раніше не було відомо.

У чому полягала складність дослідження вчених

У південній частині Африки вченим завжди доводиться стикатися з певними труднощами. Все тому, що переважна частина території древньої суші станом на сьогоднішній день є затопленою водою, а ті з печер, в яких зберігаються археологічно цінні останки, виходять в морські глибини.

Загублений світ: подробиці про відкриття вчених

Давня долина Палео-Агульяс, яку відкрили фахівці, є абсолютним відкриттям з наукової точки зору. Але, на жаль, шанси на те, щоб підібратися до цього місця, зведені до мінімуму. У зв'язку з частими припливами і потужними хвилями проведення досліджень істотно ускладнюється.

Наша стрічка новин - в Telegram та Viber!

З цієї причини для того, щоб вивчити дану область, експерти вирішили використовувати техніку глибоководних занурень, а також кліматичні моделі, які допомогли їм створити льодовикові цикли і ще багато інших досліджень, здатних допомогти знайти підтвердження їх науковим висновкам.

В результаті експертами була відтворена флора, характерна для цієї рівнини. Крім того, дослідження показали, що ця територія була основною базою кормів древніх людей, і її узбережжя було розташоване на відрізку в близько 90 км.

Колись через льодовикові цикли, в зв'язку з якими весь світ опинився в небезпеці, рівнина Палео-Агульяс стала найбільш безпечною ділянкою, де збереглася суша, а їжа, придатна для древніх людей, була в достатку.

На сайті MY.UA зібрані найбільш свіжі новини України та світу, включаючи новини науки.

Раніше ми писали про те, що на території одного з Філіппінських островів виявили скелет носорога, на якому були чітко видні явні сліди впливів примітивних трудових знарядь.

Приєднуйтесь до нас в Twitter та читайте новини науки та суспільства у Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом