Як у зоні ООС проходить вакцинація армійців – сюжет
Як у зоні ООС проходить вакцинація армійців – сюжет

Як у зоні ООС проходить вакцинація армійців – сюжет

На Луганщині розпочалася вакцинація військовослужбовців. Перші ін'єкції отримали вже півтори сотні армійців. Прищеплюють невеликими групами, бо війна триває, і боротьба з COVID-19 не має вплинути на обороноздатність підрозділів. Докладніше дізнавалася журналістка "5 каналу".

Вимірявши температуру та тиск, Микола першим зі свого підрозділу робить щеплення. Рішення вакцинуватися для Миколи було принциповим. Каже, на передовій від здоров'я армійців залежить обороноздатність. Хворіти тут не можна.

"Контактуємо в бліндажах. На позиціях, велике скупчення людей. Заради безпеки та не допущення поширення, потрібна вакцинація", – каже військовослужбовець ЗСУ Владислав.

Розуміє це і Олександр. З його підрозділу зробити щеплення приїхали три десятки армійців. Вакцинуються добровільно. Поки що наважилися не всі.

"Зрозуміло, що є люди, які бояться. Тому що напевно, немає в вільному доступі більше інформації, яку вони хотіли б дізнатися. Але будуть бачити нашу реакцію на це і теж будуть робити", – зауважує військовослужбовець ЗСУ Олександр.

Вакцинувати військовослужбовців оперативно-тактичного угруповання "Північ" розпочали від суботи. За цей час щеплення отримали вже 150 людей.

Імунізують армійців невеликими групами індійською вакциною Covishield. З понад 14 тисяч доз, які днями отримала Луганщина, майже половина призначена військовим.

"Вакцина полівалентна. Тобто через деякий час. Від місяця до 6-ти, буде другий етап, щоб завершити повністю вакцинацію. Сама вакцина складається з двох етапів", – наголошує військова лікарка Катерина.

Іван отримав щеплення в суботу. Каже, відчув на собі незначну побічну дію. Але того боятися не слід.

"Може видавати вакцина місцеву реакцію. Температуру. В кого як. У мене особисто була висока температура – 38,6. Але одна таблетка парацетамолу. Все збилося. І на наступний ранок все норм", – зазначає військовий медик Іван.

Наразі на Луганщині крім військового госпіталю, щеплення роблять ще три мобільні бригади, наближені до передової.

Вікторія Ковальова, Олександр Лахтін, Сергій Могилевич, Луганська область, "5 канал"

Источник материала
Поделиться сюжетом