Калюжа на місці Інкерманського водосховища в окупованому Криму продовжує міліти
Калюжа на місці Інкерманського водосховища в окупованому Криму продовжує міліти

Калюжа на місці Інкерманського водосховища в окупованому Криму продовжує міліти

Рівень води в Інкерманському водосховищі під Севастополем в тимчасово окупованому Росією Криму продовжує знижуватися. Про це в Telegram-каналі повідомив офіцер ЗС України Анатолій Штефан.

"Продовжуємо тему окупованого Криму та проблем водопостачання. Інкерманське водосховище. Без коментарів", – написав він.

На відео під неглибоким шаром води можна побачити дно водосховища, яке до окупації Криму було глибиною у 60 метрів.

Нагадаємо, воду з водойми окупаційна влада почала забирати наприкінці листопада 2020 року. Водозабір пропрацював близько місяця – менше, ніж очікувалося. На початку грудня 2020 року окупаційна влада Севастополя повідомила, що за тиждень з озера вдалося викачати близько 80 тисяч кубів води. Раніше повідомляли про намір забрати з озера мільйон кубів.

Довідка. Інкерманський вапняно-ракушечниковий кар'єр сталінської залізниці почали розробляти в травні 1944 року для видобутку будівельних матеріалів для відновлення народногосподарських об'єктів Криму, насамперед Севастополя.

Раніше Україна забезпечувала до 85% потреб Криму та Севастополя у прісній воді через Північно-Кримський канал, що з'єднує головне русло Дніпра з островом. Після анексії Криму Росією в 2014 році постачання води на півострів припинили.

Запаси води в Криму поповнюють з водосховищ природного стоку і підземних джерел. За заявами екологів, регулярне використання води з підземних джерел призвело до засолення ґрунту на півострові.

Источник материала
Поделиться сюжетом