На Донбасі справи кепські: бойовики луплять з усіх боків, звинувачують українських вояків
На Донбасі справи кепські: бойовики луплять з усіх боків, звинувачують українських вояків

На Донбасі справи кепські: бойовики луплять з усіх боків, звинувачують українських вояків

Проросійські бойовики активно поширюють фейкову інформацію про зростання кількості обстрілу з боку українських військовослужбовців.

Нібито, саме з цієї причини бойовикам дозволили ведення попереджувального вогню і придушення вогневих точок ВСУ.

Подробиці про неправдиві новини бойовиків

Згідно з поширеною бойовиками інформацією українські захисники, нібито, випустили по південній частині так званої "ДНР" 100 мін калібром 82 міліметри.

Так, представник незаконно сформованої "республіки" повідомив РосЗМІ про виїзд оперативної групи членів "ДНР" на місце, де, згідно з "легендою" був здійснений обстріл, щоб зафіксувати наслідки і провести розслідування.

Тим часом, у мережі з'явилося відео, записане одним з військовослужбовців України, яке демонструє реальний стан речей на Донбасі.

У підписі до відео український захисник зазначив: "Ситуація на Донбасі, м'яко кажучи, складна. Бойовики відкрили вогонь, луплять з усіх боків. Звалюють на наших. Нібито українська сторона почала це все".

Реакція української сторони на нову порцію фейкової інформації бойовиків

Представники Збройних Сил України оперативно відреагували на поширення завідомо неправдивої інформації владою так званої "ДНР".

Так, згідно з повідомленням, опублікованим штабом ООС, обстріли і вибухи на території Донбасу жодним чином не мають відношення до української сторони, як це підносять медіаресурси тимчасово окупованої території Донецького і Луганського регіону.

Слідкуйте за нами, де Вам зручно: наш Telegram і Viber!

Згідно з текстом повідомлення штабу, засобами масової інформації, які належать збройним формуванням РФ на тимчасово окупованій території, виробляються свідомо "постановочні і помилкові новини" про обстріл українськими військовослужбовцями населених пунктів.

Також в ООС зазначили, що такого роду фейкові новини - це свого роду візитна картка всіх ЗМІ, які пишуть "під диктовку" представників збройного формування Росії на тимчасово окупованих територіях "ЛНР" і "ДНР".

Нагадаємо, що на сайті MY.UA ви знайдете і інші новини зі сходу України.

Так, раніше ми повідомляли, що незважаючи на режим перемир'я, на Донбасі позиції українських військових так само схильні ворожим обстрілу, в результаті яких гинуть наші бійці.

Також ми повідомляли, що Кравчук зробив досить жорстку заяву про те, що відбувається на Донбасі.

Не пропустіть наші свіжі новини на каналі в Twitter і читайте нас у Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом