Оригінальні страви на Масляну: як приготувати
Оригінальні страви на Масляну: як приготувати

Оригінальні страви на Масляну: як приготувати

Незабаром починається свято, яке символізує кінець зими і пробудження весни. Масляну святкують протягом цілого тижня, до початку Великого посту. Млинцями в Масляну не здивуєш нікого, тому спробуйте здивувати своїх гостей оригінальною подачею головного масляного символу.

Нижче ми наводимо рецепти страв з використанням млинців. Млинці випікайте з будь-якого рецепту. Можете готувати їх вже за звиклим на вашій кухні, а можете використати новий на нашому сайті. Головне, пам'ятайте, що для десертів слід випікати солодкі млинці, а для закусочних страв — навпаки.

 

Роли з млинців "Царські"

Складові:

· Млинці;

· 300 г слабосоленої сьомги або форелі;

· 250 г вершкового сиру;

· 1 авокадо;

· червона ікра.

приготування:

Рибу поріжте довгими вузькими скибочками.

Авокадо очистіть, видаліть кісточку і теж поріжте довгими скибочками.

Кожен млинець намажте вершковим сиром, викладіть на край скибочки рибу і авокадо, згорніть у щільні рулети і помістіть на 1,5-2 години в холодильник.

Млинці розріжте гострим ножем на шматочки шириною 3 см, викладіть на блюдо і прикрасьте роли червоною ікрою.

 

Канапе "Масляні"

Складові:

· 8 млинців;

· 300 г філе оселедця;

· 300 г м'якого плавленого сиру;

· оливки або маслини без кісточок.

приготування:

На плоске блюдо покладіть млинець, змастіть його плавленим сиром. Поверх нього покладіть наступний млинець, на якому викладіть шар філе оселедця. Так продовжуйте чергувати млинці з плавленим сиром і оселедцем. Верхній млинець нічим не покривайте.

Готовий торт поставте на 1 годину в холодильник, після чого розріжте гострим ножем на квадратики зі стороною 3 см, помістіть на кожен оливку або маслину і проткніть шпажкою.

 

Мішечки з грибами

Складові:

· Млинці;

· 0,5 кг грибів;

· 2 цибулини;

· 200 г твердого сиру;

· 2 столові ложки майонезу;

· сир косичка;

· рослинна олія;

· чорний мелений перець:

· сіль.

приготування:

Подрібнену цибулю обсмажте до прозорості на олії, додайте порізані гриби, посоліть, поперчіть і тушкуйте до готовності.

Сир натріть, з'єднайте з остиглими грибами, заправте майонезом і добре вимішайте.

Косичку розберіть на окремі волокна.

На середину кожного млинця покладіть по 1-1,5 столової ложки начинки, краї млинця підійміть, зберіть зверху і обв'яжіть ниткою від косички.

Перед подачею мішечки розігрійте в мікрохвильовій плиті, щоб в начинці розплавився сир.

 

Млинцевий торт

Складові:

· 12-15 млинців;

· Для крему:

  • 0,5 л молока;
  • 150 г цукру;
  • 4 жовтки;
  • 50 г борошна;
  • 2 чайні ложки ванільного цукру;

· Для начинки:

  • 0,5 кг яблук;
  • 2 столові ложки цукру;
  • 30 г вершкового масла;
  • 1 чайна ложка меленої кориці;
  • грецькі горіхи.

приготування:

Масло розтопіть, додайте порізані кубиками яблука і цукор і тушкуйте 10-15 хв до м'якості, після чого притрусіть корицею і акуратно перемішайте.

Жовтки розітріть з цукром, додайте ванільний цукор і борошно і добре вимішайте. Влийте в приготовану масу доведене до кипіння молоко і варіть, постійно помішуючи, до загустіння.

На плоске блюдо покладіть млинець, змастіть його остиглим кремом, поверх нього викладіть інші млинці, і теж кожен змастіть кремом.

Верх торта покрийте кремом, викладіть на нього яблучну начинку і притрусіть подрібненими горіхами.

Готовий торт покладіть до холодильника на 4-5 годин.

 

Млинцевий пиріг "Равлик"

Складові:

· 10-15 млинців;

· для начинки:

  • 0,5 кг сиру;
  • 100 г кураги;
  • 50 г цукру;
  • 1 яйце;
  • 1 чайна ложка ванільного цукру;

· Для заливки:

  • 100 г сметани;
  • 2 яйця;
  • 2 столові ложки цукру;

· вершкове масло;

· цукрова пудра.

Приготування:

Сир розітріть з яйцем і цукром до отримання однорідної маси, додайте подрібнену курагу і добре перемішайте.

На кожен млинець викладіть сирну начинку і скрутіть в трубочку.

Підготовлені рулетики укладіть в змащену вершковим маслом круглу форму спіраллю і залийте сметаною, збитою з яйцями і цукром.

Запікайте 25-30 хвилин при 180°С до зарум'янювання.

Готовий пиріг після охолодження притрусіть цукровою пудрою.

Як бачите, млинці можна подати не просто стопкою або звернувши в трубочку або конвертик. Якщо постаратися, можна весь стіл накрити стравами, приготованими з використанням млинців. Всі вони будуть різними на вигляд і на смак, але найголовніше — всі вони будуть надзвичайно смачні.

Автор: Світлана Матющенко

Нагадаємо, раніше ми писали про рецепти начинок для млинців на Масляну.

Источник материала
Поделиться сюжетом