Президент Євроради анонсував "важливі рішення" щодо Росії за підсумками свого візиту до України
Президент Євроради анонсував "важливі рішення" щодо Росії за підсумками свого візиту до України

Президент Євроради анонсував "важливі рішення" щодо Росії за підсумками свого візиту до України

Шарль Мішель приїхав до України / УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Президент Європейської ради Шарль Мішель обіцяє після візиту в Україну ухвалення важливих рішень стосовно Російської Федерації.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час спільної з президентом України Володимиром Зеленським прес-конференції в Києві.

Мішель зазначив, що був вражений ситуацією на Донбасі після подорожі на схід України, і зокрема вражений зусиллями уряду, спрямованими на покращення повсякденного життя українських громадян за підтримки міжнародних партнерів.

"У грудні минулого року ми схвалили новий санкційний режим, що ґрунтується на важливій темі прав людини. І минулого тижня у понеділок ми вперше вирішили застосувати санкції у зв'язку зі справою Навального. Це значить, що ми абсолютно налаштовані і об'єднані у Європі для того, аби бути дуже жорсткими, дуже рішучими. Для того, аби відстоювати наші цінності і захищати наші інтереси", - наголосив президент Європейської ради.

Він зазначив, що 25-26 березня на рівні усіх голів держав і урядів країн-членів ЄС відбудеться стратегічне обговорення відносно Росії з метою "оцінювання ситуації і для здійснення чітких кроків у відповідності до наших спільних інтересів".

"Ми хочемо відігравати сильнішу роль для більшої стабільності і безпеки та для більшої передбачуваності", - заявив Мішель.

У цьому зв'язку, як пояснив президент Європейської ради, для нього було важливо в рамках візиту до України зустрітися із Зеленським та його командою з метою налагодження співпраці, спільного розуміння і оперування однаковою інформацією. "Це (треба) для того, аби ухвалити певні важливі рішення. Ми в одному човні. Ми поділяємо спільні цінності і інтереси", - заявив Мішель.

Інші новини, які можуть вас зацікавити:

  • Україна розпочала процедуру санкцій проти австрійської компанії, яка будує театр в окупованому Криму
  • "Ми боремося": Зеленський заявив про результати у "війні" з російською пропагандою
  • Зеленський не відчуває напруженості у відносинах між Україною та США
  • Президент Європейської ради наголошує, що "немає Європи без України"

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Віталій Саєнко

Источник материала
Поделиться сюжетом