6 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Пуховики ховати рано: в Україні вдарять сильні морози, список областей
Пуховики ховати рано: в Україні вдарять сильні морози, список областей

Пуховики ховати рано: в Україні вдарять сильні морози, список областей

Зима за календарем вже закінчилася, але холоди поки не відступають.

Поки народні синоптики прогнозують, що заморозки припиняться вже після перших вихідних березня. Тобто, свято весни – 8 Березня – може бути досить теплим. Хоча тепло протримається недовго, адже вже з середини першого місяця весни в Україну можуть повернутися холоди. Причому, можливі навіть заморозки і сніг. Але третя декада березня вже повинна знову порадувати українців теплом.

Тепло буде тільки в кінці березня

Синоптики обіцяють, що в кінці березня повітря вдень прогріватиметься навіть до 15 градусів тепла. Хоча вночі буде ще досить прохолодно – 3-5 градусів. На кінець першого місяця весни народні синоптики обіцяють сильні опади у вигляді дощу майже на всій території країни.

У свою чергу в Укргідрометцентрі запевняють, що весняна погода в Україні вже не віддасть кермо правління зими. Лише на кілька днів у середині місяця може похолодати, але морозів вже не варто чекати. Причому, денна температура повітря повинна підвищиться до 15 градусів.

Інші актуальні новини - у нашому Telegram!


Цікаво, що за спостереженнями метеорологів, бували випадки, коли температура повітря в березні опускалася навіть до 25 градусів морозу. Але в той же час фіксувалися випадки, коли повітря прогрівалося навіть до 29 градусів тепла.

Буде навіть сніг

Тим часом різні погодні сайти прогнозують, що в найближчі десять днів в Україні буде досить прохолодно. Лише 4 березня повітря прогріється до 10 градусів тепла, а в наступні дні буде не більше 5 градусів зі знаком плюс. Причому, 5 і 12 березня взагалі прогнозують навіть невеликий сніг в деяких областях країни. Так що, як бачимо, у березні погода буде дуже нестабільною, коли похолодання будуть змінюватися потепліннями. Значного і стабільного тепла слід чекати вже в квітні. А поки слід приготуватися до заморозків, які будуть у столиці, а також в центральних областях країни, Кіровоградській, Вінницькій областях та на сході, де розташовані Дніпропетровська, Донецька, Сумська та Харківська області.

Нагадаємо, раніше MY.UA повідомляв про те, що українець підкорив найвищу українську гору - Говерлу - на велосипеді. І без того непростий підйом ускладнював той факт, що поверхня гори була вкрита снігом.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter і читайте нас в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом