5 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Законопроект про Дія City доопрацюють за рішенням парламентарів
Законопроект про Дія City доопрацюють за рішенням парламентарів

Законопроект про Дія City доопрацюють за рішенням парламентарів

Фото УНІАН, Олександр Кузьмін

Комітет ВРУ з питань цифрової трансформації готуватиме проект Закону «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні» 4303 до повторного першого читання. За це рішення на засіданні Верховної Ради України 3 березня проголосувало 288 депутатів.

Окрім законопроекту 4303 авторства групи депутатів на чолі з Єгором Чернєвим, на доопрацювання та підготовку до повторного першого читання відправили два альтернативних законопроекти: 4303-1 нардепа Віталія Борта та 4303-2 депутатки Кіри Рудик.

Коментуючи парламентське рішення, Єгор Чернєв зауважив, що основою доопрацьованого законопроекту 4303, автором якого він є, стануть побажання представників галузі, аутсорсерів, бізнес-асоціацій, а також ідеї колег Чернєва, народних депутатів, зокрема, викладені в альтернативних законопроектах 4303-1 та 4303-2.

«Ми плануємо прийти до збалансованої компромісної версії», – сказав Чернєв.

Проект Закону України «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні» 4303, відомий як законопроект про Дія City, має на меті стимулювати розвиток цифрової економіки України. Прийняттям цього законопроекту  планується створити прозорі «правила гри» для IT-індустрії.

Резидентами Дія City можуть стати усі бажаючі компанії, котрі відповідатимуть ряду фінансових критеріїв. Утім, вступ до спецрежиму не є обов’язковим.

«Ми повинні створювати кращі умови для розвитку, а не змушувати когось щось робити», - каже Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: УНІАН

Источник материала
Поделиться сюжетом