Катастрофа вертольота в Туреччині: президент Зеленський відреагував на подію
Катастрофа вертольота в Туреччині: президент Зеленський відреагував на подію

Катастрофа вертольота в Туреччині: президент Зеленський відреагував на подію

В Туреччині розбився військовий вертоліт. Президент України Володимир Зеленський висловив свої щирі співчуття родинам загиблих і побажав скорішого одужання постраждалим.

Як відомо, війський вертоліт розбився на південному сході Туреччини в провінції Бітліс. В результаті аварії постраждали четверо солдатів, а дев'ять турецьких військових загинули.

Про подію повідомило Міністерство оборони Туреччини 4 березня.

Президент України Володимир Зеленський у своєму Твіттері відреагував на подію. Він побажав терпіння сім'ям загиблих та скорого одужання постраждалим.

«Нехай душі всіх мучеників у катастрофі вертольота, що сталася вчора у провінції Бітліс, будуть небом» - написав Зеленський.

Подробиці події

Вертоліт типу Cougar потерпів катастрофу поблизу міста Татван. До міста він летів із сусідньої провінції Бінгель. Транспортний засіб зник з радарів о 14:25 (13:25 за київським часом).

З точки вильоту вертоліт стартував о 13:55, але вже через 30 хвилин зв’язок з пілотом був втрачений.

Пошуки зниклого борта вели безпілотники, літак CN-235 та ще один вертоліт. Після того, як виявили, де саме впав вертоліт, була проведена пошуково-рятувальна операція.

Робота рятувальників ускладнювалася тим, що вертоліт впав у важкодоступній гірській місцевості.

За інформацією місцевих ЗМІ, попередньою причиною аварії могли стати погані погодні умови та технічні неполадки.

Всіх поранених солдатів евакуювали та доправили до лікарні. За останніми даними двоє госпіталізованих померли. Тепер кількість жертв сягає 11 чоловік.

Повідомляють, що серед загиблих був генерал сухопутних військ Туреччини.

Слідкуйте за нами, де Вам зручно: наш Telegram та Viber!

Інші недавні катастрофи

23 лютого в Польщі недалеко від міста Пщина розбився приватний вертоліт.

В результаті аварії загинуло двоє людей.

9 січня в Індонезії потерпів катастрофу літак Boeing – 737524. На його борту знаходилося 62 людини – 50 пасажирів, серед яких 10 дітей, та 12 членів екіпажу. Відомо, що літак не подавав сигналів тривоги.

Пізніше рятувальники знайшли тіла та уламки літака, який розбився через короткий час після вильоту з Джакарти. Їх знайшла команда дайверів.

Керівник відділу розслідувань авіаційної безпеки Національної комісії з безпеки транспорту Нурчахіо Утомо повідомив, що лайнер міг розбитися при ударі об воду. На його думку, якби літак почав руйнуватися в повітрі, то уламки були б розкидані на більшій площі.

Знайшлися очевидці події – рибалки, що ловили рибу поблизу островів, де впав літак. Вони розповіли журналістам, що літак блискавкою впав у воду, а потім вибухнув. Чоловіки одразу ж розвернули корабель до берега, бо деякі уламки долетіли навіть до них.

Раніше сайт новин MY.UA писав про катастрофу літака в Індонезії.

У Мексиці розбився військовий літак, внаслідок чого загинули всі, хто був на борту. Читайте більше новин про події в Україні та світі на MY.UA.

Приєднуйтесь до нас в Twitter

Слідкуйте за нами в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом