Новий вид коронавірусу вже в Україні: чим небезпечний мутований COVID-19
Новий вид коронавірусу вже в Україні: чим небезпечний мутований COVID-19

Новий вид коронавірусу вже в Україні: чим небезпечний мутований COVID-19

Україна вже рік бореться з коронавірусом, але тепер до цієї проблеми додалася ще одна – в нашій країні зафіксовано британський вид коронавірусу, який набагато небезпечніше звичайного.

Два випадки зафіксовані в одній області

За словами головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, одразу два випадки захворювання британським видом коронавірусу зафіксовані на території Івано-Франківської області. Поки немає інформації, звідки саме міг з'явитися цей підвид коронавірусу. Можливо, він раніше був завезений з європейських країн. До того ж, у міністерстві охорони здоров'я не уточнюють, хто саме захворів британським видом коронавірусу – жінки чи чоловіки.

У той же час Віктор Ляшко заявив, що представники міністерства охорони здоров'я відразу ж вирішили сповістити про страшний вірус, виявлений в Україні, у Всесвітню організацію охорони здоров'я. Але чи була від них відповідь, Ляшко поки не уточнив.

Приєднуйтесь до нас у Flipboard!

За словами Віктора Ляшка, на території України зафіксовано британський вид коронавірусу. Небезпечний він тим, що набагато швидше звичайного вірусу передається від людини до людини. Причому, його набагато складніше лікувати, ніж звичайний коронавірус. Також поки невідомо, чи допомагає від британського виду коронавірусу вакцина, яку розробили для боротьби з COVID-19.

В ЄС вважають британський вид найстрашнішим

Варто зазначити, що британський вид коронавірусу зафіксували ще кілька місяців тому в Британії. Вчені вже заявили, що цей підвид коронавірусу більш агресивний, ніж його материнський вірус. В Європейському Союзі також побоюються, що британський вид коронавірусу почне масштабно вражати населення ЄС.

В свою чергу не варто забувати, що в останні дні в Україні почала різко зростати кількість хворих коронавірусом. Якщо ще один-два тижні тому за добу фіксували по 5-6 тисяч нових випадків зараження, то зараз таких випадків фіксують вже більше 10 тисяч за добу. Влада навіть задумалася над тим, щоб впроваджувати в Україні третій локдаун, щоб зменшити кількість хворих. Але поки невідомо, коли це все може статися. Поки ж в Україні триває вакцинація від коронавіруса.

Нагадаємо, що MY.UA щодня оновлює стрічку новин, включаючи новини про коронавирусе.

Раніше MY.UA писав про те, що ще чотири регіони України наближаються до червоної карантинній зоні. Зараз в Україні три області знаходяться в червоній зоні.

Підписуйтесь на наш канал в Twitter і дізнавайтеся новини України та світу!

Источник материала
Поделиться сюжетом