Померла легендарна голлівудська актриса Джоан Уелдон
Померла легендарна голлівудська актриса Джоан Уелдон

Померла легендарна голлівудська актриса Джоан Уелдон

Улюблена для багатьох голлівудська актриса Джоан Уелдон померла у віці 90 років. Про це повідомило видання «The Sun», посилаючись на інформації від родичів покійної.

Голівудська актриса та оперна співачка Джоан Уелдон померла у своєму будинку у Форд-Лоддердейлі, штат Флорида, 11 лютого. Рідні актриси повідомили про подію у четвер, 4 березня. Новину оприлюднили також в "Variety".

Рідні зазначили, що акторка пішла з життя природною тихою смертю.

«З глибоким сумом ми оголошуємо, що 11 лютого 2021 року пішла з життя Джоан Луїза Уелден Поделл, любляча та віддана мати, дружина, бабуся та дорогий друг» - так написали рідні зірки у повідомленні.

Чекаємо на Вас в Telegram та Viber!

Творча кар’єра Джоан Уелдон

Народилася майбутня легенда кіно у Сан-Франциско 5 серпня 1930 року. У 6 років дівчинка стала сиротою, її виховувала бабуся.

Актриса почала свою кар’єру ще у 16 років. Вона виступала у складі оперної трупи Сан-Франциско та стала наймолодшою співачкою за контрактом.

Під час гастролей у Лос-Анджелесі  молоду акторку та співачку помітили представники кінокомпанії Warner Brothers. Вони запропонували їй роль у кіно.

Джоан Уелдон знялася у фільмах, що стали класикою кіно – «Система», «Командуванння», «Пістолет», «Незнайомець в одязі», «Історія Грейс Мур».

Крім ролей у кіно Уелдон продовжувала співати. Вона взяла участь у шоу «Голлівуд Боул». Знімалася в музичному серіалі «Це твоя музика».

Грала акторка і в мюзиклах. Глядачі запам’ятали Джоан Уелдон завдяки яскравим ролям  у «Звуки музики», «Моя прекрасна леді», «Весела вдова», «Оклахома» та «Пісня пустелі» в Державному театрі Нью-Йорка.

Справжню славу акторці принесла роль вченої Патриції Уелдон у науково-популярному фільмі «Вони». Фільм був номінований на премію «Оскар» за спец ефекти та став справжнім проривом у кіноіндустрії.

Саме після виходу «Вони» подібні фільми стали завойовувати увагу глядачів. Головна героїня разом з батьком, котрий також був науковцем, рятувала світ від мурах-мутантів та допомогла знищити їхню колонію.

Родина актриси

В Джоан Уелдон, яку через любов до розіграшів прозвали Джоанні, залишився 56-річний чоловік Девід Поделл-молодший, донька Мелісса, онуки Сієнна, Олександр та Елла, а також падчірка Клаудія.

Родина запам’ятала жінку цілеспрямованою, життєрадісною, цікавою людиною без упереджень, яка любила життя та цінувала кожну мить, проведену з близькими. Джоан Уелдон приносила радість скрізь, куди б не пішла.

Молебінь пройде 13 березня в Пресвітеріанській церкві Нью-Йорка о 12 годині за східним часом.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що в Росії померла актриса Алла Ягазарова.

В Москві від голоду померла письменниця-початківець Аделіна Шелдон. Читайте більше новин про події в Україні та світі на MY.UA.

Приєднуйтесь до нас в Twitter

Слідкуйте за нами в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом