5 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Неочікувані подробиці мовного скандалу у Львові: «Таких треба гнати, бо вони не розуміють людської мови»
Неочікувані подробиці мовного скандалу у Львові: «Таких треба гнати, бо вони не розуміють людської мови»

Неочікувані подробиці мовного скандалу у Львові: «Таких треба гнати, бо вони не розуміють людської мови»

Дівчина, через яку побили львівських вуличних музикантів, виявилася членом партії "Європейська Солідарність". У ЗМІ вже навіть знають, що її звуть Наталія Маркевич.

Дівчина, яка зробила зауваження музикантам, які співали на вулиці Львова пісні російською мовою, закликала «гнати» та застосовувати агресію проти всіх російськомовних громадян України.

Такі заклики пролунали в її Інстаграм. Після інциденту з побиттям музикантів та нищенням їхньої апаратури, Наталія Маркевич записала сторіс, де в захваті розповіла, що подія стала найкращою за весь її день.

Заклики до вчинення агресивних дій

Дівчина сама повідомила, що після сварки з музикантами вона прийшла додому та дізналася в мережі, що їх побили.

«Це я к бальзам на душу! Так і має бути. І не лише у Львові, а в кожному місті України. З такими московськими с*ками так і треба робити. Я не закликаю до насилля… Хоча ні, закликаю! Таких тв*рюк треба гнати, бо вони людської мови не розуміють» - таке звернення записала та оприлюднила дівчина.

Стало відомо, що Наталія Маркевич є членом молодіжного крила партії «Європейська Солідарність», вона є громадською активісткою та захищає все українське.

Про це повідомив телеведучий каналу ZIK Василь Апасов на своїй сторінці у Facebook.

В профілі дівчини є фото з відомими політиками. Вона сама позиціонує себе як патріотичну громадянку держави.

Слідкуйте за нами, де Вам зручно: наш Telegram та Viber!

Що сталося у Львові

Нагадуємо, що 5 березня у центрі Львова група з 10 невідомих напала на вуличних музикантів. Невідомі, що ідентифікували себе як учасників організації «Сокіл» таким чином хотіли провчити співаків, які виконували пісні «мовою агресора».

Музиканти зазнали тяжких тілесних травм. Всю апаратуру та музичні інструменти нападники розбили.

Приводом до бійки стали публікації в соціальній мережі Інстаграм перехожої дівчини. Вона зробила співакам зауваження, що вони в громадському місці співають російською мовою. Хлопці ж відповіли, що вони просто на вулиці, а не в кафе чи якомусь закладі.

Вони назвали себе українцями, а пісні - просто творчістю. Проте дівчина з ними не погодилася. Зав’язалася словесна сварка, в ході якої, за словами представників організації «Сокіл» музиканти образили дівчину, начебто «відправивши її на панель».

Тож саме тому активісти і вирішили провчити горе-співаків.

Самі постраждалі факт образи заперечують.

Через постійні інциденти, що спалахують через введення в дію Закону «Про державну мову» в партії «Слуга народу» почали говорити про відміну штрафів за використання російської мови у сфері обслуговування.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що мовний скандал у Львові через виконання пісень російською мовою закінчився бійкою.

В Одесі клієнтку магазину одягу обурило обслуговування українською мовою. Більше новин про події в Україні читайте на MY.UA.

Приєднуйтесь до нас в Twitter

Слідкуйте за нами в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом