До 2030 року NASA планує висадити на Місяць першу жінку
До 2030 року NASA планує висадити на Місяць першу жінку

До 2030 року NASA планує висадити на Місяць першу жінку

NASA до кінця десятиліття планує висадити на супутник Землі першу жінку. Вона ступить на Місяць у межах програми "Артеміда", передає "5 канал".

Зазначається, що її учасниками будуть дев’ять чоловіків і стільки ж жінок. За словами керівництва космічного агентства, жінки у NASA роблять дуже багато роботи і тепер повинні полетіти. Завдяки цьому вони зможуть у подальшому зробити ще більше відкриттів.

"Артеміда" – програма NASA щодо принципів дослідження Місяця, Марсу, комет та астероїдів в мирних цілях. До угоди в межах програми приєдналися вже 10 країн, зокрема і Україна. За задумом засновників програми, має бути найширшою та найрізноманітнішою міжнародною програмою дослідження космосу людиною в історії. Мета програми полягає в організації наукових досліджень та пошуку економічних вигод від використання Місяця. Йдеться, зокрема, про перетворення супутника на майданчик для подальшого дослідження Марсу.

Нагадаємо, NASA оприлюднила вражаючі супутникові знімки, які наочно демонструють масштаби видобутку золота в тропічних лісах Амазонії в Перу.

Источник материала
loader
loader